ΠΑΦΟΣ: Δύο συμπτωματικοί ασθενείς στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας - Ο ένας αφίχθη από το εξωτερικό

ΠΑΦΟΣ: Δύο συμπτωματικοί ασθενείς στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας  - Ο ένας αφίχθη από το εξωτερικό

Τρεις ασθενείς εξετάστηκαν την Δευτέρα (25/05) στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου εκ των οποίων οι δύο ήταν συμπτωματικοί και κρατήθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ ο ένας πήρε εξιτήριο, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19 Δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως από τους δύο ασθενείς που κρατήθηκαν στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης, ο ένας είχε ταξιδέψει στη Κύπρο από τις ΗΠΑ μέσω της Μεγάλης Βρετανίας.

Επιπρόσθετα ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως το Νοσοκομείο Πάφου συνεχίζει να έχει πρόβλημα με τα αντιδραστήρια για την εξέταση covid- 19, αφού η παραγγελία, όπως είπε, βρίσκεται στο Τμήμα Αγορών και Προμηθειών, το οποίο λόγω κανονισμών χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσει τη διαδικασία αγοράς.

Αυτό σημείωσε, προκαλεί καθυστέρηση στη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών, προσθέτοντας πως καταβάλλουν προσπάθειες για επίσπευση της διαδικασίας.

Επεσήμανε δε, πως προσωρινά έχουν εξασφαλίσει από το ΓΝ Λευκωσίας αριθμό αντιδραστηρίων.

Ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου γενικά έχει ξαναβρεί τον κανονικό ρυθμό λειτουργίας του και ετοιμάζεται για την πλήρη φάση του ΓεΣΥ.

Πρόσθεσε πως οι θάλαμοι των κλινικών ήταν και χτες σχεδόν πλήρεις, ενώ στα εξωτερικά ιατρεία εξετάστηκαν περισσότεροι από 280 ασθενείς.

Στον ίδιο ρυθμό, είπε, λειτουργεί και το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών που εξυπηρέτησε μέχρι τις 22:00 χτες το βράδυ πέραν των 40 ασθενών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για το Κυπριακό - Έρχεται η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Μηδαμινές οι προσδοκίες

Η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για το Κυπριακό - Έρχεται η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Μηδαμινές οι προσδοκίες

Στην Κύπρο θα βρίσκεται εντός των επόμενων ημερών η Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία πιάνει αμέσως δουλειά, σε μια προσπάθεια, για ένα ουσιαστικό διάλογο με τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική, μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE