YΠΕΣ για εκδήλωση έξω από Πουρνάρα: 'Θέλουμε να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας όσους σέβονται τους νόμους - Δε θα επιτρέψουμε φαινόμενα αναρχίας'

YΠΕΣ για εκδήλωση έξω από Πουρνάρα: 'Θέλουμε να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας όσους σέβονται τους νόμους - Δε θα επιτρέψουμε φαινόμενα αναρχίας'

'Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν φαινόμενα αναρχίας στη χώρα μας. Δεν θέλουμε να δούμε άλλες περιοχές της πατρίδας μας να γκετοποιούνται' ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο Κέντρο υποδοχής Πουρνάρα διαμένουν μετανάστες που, είτε πρέπει να περιοριστούν για λόγους υγείας, είτε γιατί αναμένουν την εξέταση των στοιχείων τους, είτε ακόμα γιατί προτίθενται να υποβάλουν αιτήσεις ασύλου, αλλά και αρκετοί που δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα και τηρώντας τους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα "θέλουμε να φιλοξενήσουμε στην χώρα μας, μόνο όσους τους σέβονται", αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή εκδήλωση έξω από το Κέντρο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "όσοι δεν τιμούν την χώρα που τους φιλοξενεί, δεν έχουν ούτε χώρο, ούτε λόγο να παραμένουν. Θα επαναπατριστούν με ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, όσες φωνασκίες και όσες αντιδράσεις και αν υπάρξουν".

Σύμφωνα με το Υπουργείο, "η εκδήλωση των λεγόμενων αντιεξουσιαστών `antifa leukoca` όπως αυτοαποκαλούνται, έξω από το Κέντρο υποδοχής Πουρνάρα στη Κοκκινοτριμιθιά πρέπει να προβληματίσει".

"Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν φαινόμενα αναρχίας στη χώρα μας. Δεν θέλουμε να δούμε άλλες περιοχές της πατρίδας μας να γκετοποιούνται. Την ώρα που κάνουμε υπερπροσπάθεια για τη διαχείριση του τεράστιου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας, με επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου και εντατικοποίηση των επιστροφών στις χώρες καταγωγής τους, κάποιοι υποκινούμενοι θέλουν να εκτροχιάσουν την κατάσταση", αναφέρεται.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Eνισχύονται διαρκώς δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια

ΠτΔ: Eνισχύονται διαρκώς δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια

Ως Πολιτεία, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ευημερίας των πολιτών, ενισχύουμε διαρκώς δράσεις που στοχεύουν στη μείωση της βλάβης και στην καλλιέργεια κοινωνικής υποστήριξης για τα άτομα και τις οικογένειες που επηρεάζονται από οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης, όπως από αυτή που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια δήλωσε την Δευτέρα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE