ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Ξεπέρασαν τις 38.000 οι νεκροί

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Ξεπέρασαν τις 38.000 οι νεκροί

Πάνω από 38 χιλιάδες είναι πλέον οι επιβεβαιωμένοι φορείς του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, κατά το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 324, φτάνοντας πλέον τις 38.161.

Επιβεβαιώθηκαν ακόμα 2.095 κρούσματα, φτάνοντας συνολικά τις 217.222 περιπτώσεις.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε την παράταση των προγραμμάτων κάλυψης από την κυβέρνηση των μισθών εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που έχουν τεθεί σε προσωρινή αργία λόγω της πανδημίας, αλλά και των ζημιών των αυτοαπασχολούμενων.

Όπως είπε, από τον Αύγουστο οι εργοδότες θα καλούνται να καλύψουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό των απολαβών των υπαλλήλων τους, που μέχρι τώρα λαμβάνουν το 80% του μισθού τους από την κυβέρνηση.

Συνολικά από το πρόγραμμα «διατήρησης θέσεων εργασίας» έχουν ωφεληθεί 8,4 εκατομμύρια δικαιούχοι με κόστος 15 δισεκατομμυρίων λιρών. Αντιστοίχως 2,3 εκατομμύρια αυτοεργοδοτούμενοι έχουν λάβει ενίσχυση από το κράτος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η κίνηση Βαρνάβα στο ΔΗΚΟ και το μεγάλο στοίχημα Νικόλα για την κυριαρχία στο Κέντρο

Η κίνηση Βαρνάβα στο ΔΗΚΟ και το μεγάλο στοίχημα Νικόλα για την κυριαρχία στο Κέντρο

Το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μια δύσκολη πολιτική πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Από κόμμα–ρυθμιστή των εξελίξεων, με καθοριστικό ρόλο στη διακυβέρνηση του τόπου, το ΔΗΚΟ κατατάσσεται πλέον –σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις– στην τέταρτη θέση, πίσω από το ΕΛΑΜ.

BEST OF TOTHEMAONLINE