H Ιταλία ελπίζει ότι οι χώρες της ΕΕ θα ανοίξουν τα σύνορά τους για Ιταλούς τουρίστες

H Ιταλία ελπίζει ότι οι χώρες της ΕΕ θα ανοίξουν τα σύνορά τους για Ιταλούς τουρίστες

Η Ιταλία ελπίζει ότι oι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ θα ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους στους Ιταλούς πολίτες στις 15 Ιουνίου, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Εξωτερικών, Λούτζι Ντι Μάτζιο, καθώς σταδιακά μειώνονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ιταλία - η οποία έχει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θανάτων από COVID-19 στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Βραζιλία - άνοιξε τις πόρτες της σε άλλους πολίτες της ΕΕ στις 3 Ιουνίου, αλλά οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να έχουν σε ισχύ περιορισμούς για Ιταλούς τουρίστες.

"Η 15η Ιουνίου είναι μια σημαντική ημερομηνία για πολλούς από τους πολίτες μας", δήλωσε ο Ντι Μάιο σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη γειτονική Σλοβενία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Άντζε Λογκάρ, δήλωσε ότι οι συνθήκες στην Ιταλία με τα κρούσματα διαφοροποιούνται και ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος.

Ο Ντι Μάιο είπε ότι η Γερμανία και η Ελβετία έχουν επίσης δηλώσει ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σύνορά τους στους Ιταλούς από τις 15 Ιουνίου.

Η Ιταλία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει περίπου 234.500 περιπτώσεις κορωνοϊού και 33.770 θανάτους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραμένει προκλητικός ο Τατάρ - Δεν υπάρχει επιστροφή από πολιτική «δύο κρατών»

Παραμένει προκλητικός ο Τατάρ - Δεν υπάρχει επιστροφή από πολιτική «δύο κρατών»

«Για τη συνεργασία των δύο κρατών πηγαίνω στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό», δήλωσε ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει επιστροφή από την πολιτική των «δύο κρατών».

BEST OF TOTHEMAONLINE