Επικρίσεις Βερολίνου για σχέδια ΗΠΑ να αποσύρουν στρατεύματα από Γερμανία

Επικρίσεις Βερολίνου για σχέδια ΗΠΑ να αποσύρουν στρατεύματα από Γερμανία

Επιζήμια όχι μόνο για το ΝΑΤΟ, αλλά και για τις ίδιες τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποδειχθούν τα σχέδια της Ουάσιγκτον για την ενδεχόμενη απόσυρση τμήματος των αμερικανικών δυνάμεων από την Γερμανία, έκρινε η Υπουργός Αμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ, το Βερολίνο δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικά με πιθανή τέτοια απόφαση, αν και - σύμφωνα με πληροφορίες - αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο μείωσης του αριθμού στρατιωτών στις αμερικανικές βάσεις της Γερμανίας. "Είναι γεγονός ότι η παρουσία των στρατιωτών των ΗΠΑ υπηρετεί συνολικά την ασφάλεια της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της ασφάλειας των ΗΠΑ. Αυτή είναι η βάση επί της οποίας συνεργαζόμαστε", δήλωσε η υπουργός.

Ο συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις, ο Πέτερ Μπάιερ, σημείωσε ότι εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές δεν θα πρόκειται για έκπληξη, "αλλά θα είναι ενοχλητικό να το μάθουμε πρώτα από δημοσιεύματα των ΜΜΕ". Οι γερμανοαμερικανικές σχέσεις "θα μπορούσαν να επηρεαστούν πολύ σοβαρά από μια τέτοια απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ", επισήμανε ο κ. Μπάιερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, έκανε λόγο για "απολύτως απαράδεκτο" σχέδιο, κυρίως επειδή "κανείς στην Ουάσιγκτον δεν σκέφτηκε να ενημερώσει εκ των προτέρων τη Γερμανία, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE