ΚΥΠΡΟΣ: Βίντεο με βάρκα όπου επέβαιναν 35 μετανάστες- Τους ανέκοψε η Λιμενική αφού δεν ανταποκρίνονταν μέσω ασυρμάτου

ΚΥΠΡΟΣ: Βίντεο με βάρκα όπου επέβαιναν 35 μετανάστες- Τους ανέκοψε η Λιμενική αφού δεν ανταποκρίνονταν μέσω ασυρμάτου

Την άφιξη λέμβου με μετανάστες στις ακτές του Ακάμα, απέτρεψε η Λιμενική & Ναυτική Αστυνομία, την περασμένη Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020.

 

Γύρω στις 10π.μ. της περασμένης Πέμπτης, τα ραντάρ εντόπισαν άγνωστο στίγμα, που βρισκόταν σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήριο Αρναούτης, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές του Ακάμα. Παρά τις κλήσεις μέσω ασυρμάτου, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, έτσι αποφασίστηκε ο απόπλους της Αστυνομικής Ακάτου «Ποσειδών» για εντοπισμό και έλεγχο του ύποπτου στόχου.

Γύρω στη 1.10μ.μ., η αστυνομική άκατος εντόπισε και ανέκοψε την πορεία του στόχου, σε απόσταση 12,5 ναυτικών μιλιών από το ακρωτήριο Αρναούτης. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για λέμβο μήκους 8-10 μέτρων, στην οποία επέβαιναν γύρω στους 35 παράτυπους μετανάστες.

Αφού τους εξηγήθηκε ότι λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία, η λέμβος κατευθύνθηκε προς τον κόλπο της Μόρφου.

Η αστυνομική άκατος ακολούθησε τη λέμβο, για σκοπούς ασφαλείας των επιβαινόντων, μέχρι τη γραμμή αντιπαράταξης του Κάτω Πύργου Τυλληρίας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.