ΚΥΠΡΟΣ

Στον τελικό ο ΑΠΟΕΛ!

Στον τελικό ο ΑΠΟΕΛ!

Χωρίς να παίξει ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο και με ασπίδα το σκορ του πρώτου αγώνα ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να περάσει στον τελικό του κυπέλλου μετά το 0-0 του επαναληπτικού. Καλύτερη η Ομόνοια, από δύο δοκάρια οι δύο ομάδες.

Α΄μέρος

Η Ομόνοια μπήκε με περισσότερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Μη έχοντας πολλές επιλογές οι παίκτες του Κώστα Καϊάφα πίεσαν το ΑΠΟΕΛ και κατάφεραν να απειλήσουν στο 12ο λεπτό με τον Σκέμπρι. Ο Ποτέ βρέθηκε πλάγια στη περιοχή, γύρισε τη μπάλα ωστόσο το σουτ του Μαλτέζου αποκρούστηκε από τον Πάρντο. 

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε το παιχνίδι μέχρι το ημίωρο με την Ομόνοια να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 23ο λεπτό η Ομόνοια έχασε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Γκαρσια. Ο Ισπανός έπιασε το σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής ωστόσο ήταν άτυχος αφού το οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο του στέρησε το γκολ. 

Στην συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι δεν κατάφερε όμως να απειλήσει σοβαρά την εστία του Παναγή πλην μίας περίπτωσης. Ο Γκόμες ήταν αυτός που βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα των πρασίνων ωστόσο ο δεύτερος απέκρουσε. 

Η πρώτη διορθωτική κίνηση του Καϊάφα ήρθε στο 39. Ο Ασίς ήταν αυτός που αντικατέστησε τον Γκαρσία ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στον ώμο. Ο Πορτογάλος μπήκε ορεξάτος χάνοντας μάλιστα στο 41 ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα του Πάρντο οποίος τελικά απέκρουσε το πλασέ του. 

Β΄ μέρος 

Η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου χάθηκε από τον ΑΠΟΕΛ. Ο Σιέρινταν βρέθηκε απέναντι από τον Παναγή στο 52 ωστόσο ο νεαρός τον νίκησε. Ο Καϊάφας προσπάθησε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο του Κιρμ και Ρουσιά. 

Η Ομόνοια συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Πάρντο. 

Στο 65ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ απόλεσε μεγάλη ευκαιρία αρχικά με τον Σιέρινταν ο οποίος νικήθηκε από τον Παναγή για να έρθει ο Τζιμπούρ στην επαναφορά να σημαδέψει το δοκάρι. Στο 73΄ ο Φίνκ πραγματοποίησε την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή με τον Χιώτη να αντικαθιστά τον Πάρντο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το ματς. 

Ο Γκουλόν προσπάθησε να απειλήσει στο 77 τον Χιώτη ωστόσο το σουτ του ήταν πολύ χλιαρό. Στο 80΄ο Ρουσιάς έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή του Χιώτη το σουτ του όμως πέρασε πολύ έξω. 

Στο 89΄ ο Κακά λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του καθώς από το γύρισμα του Ράμος έπιασε τη κεφαλιά στο δοκάρι του Χιώτη. Ο Παναγή ολοκληρώνοντας ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση σταμάτησε για τρίτη φορά τον Σιέρινταν ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι του, ο νεαρός απέκρουσε θεαματικά. 

Η Ομόνοια ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες αφού ο Φοφανά δέχτηκε τη κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή. Ο Αφρικανός έσπρωξε τον Μοράις ενώ ήταν στο έδαφος παίρνοντας αμέσως την άγουσα για τα αποδυτήρια. 

Εντεκάδες: 

ΟΜΟΝΟΙΑ:Παναγή, Ράμος, Μαργκάσα (60΄ Ρουσιάς), Γκουλόν, Λομπιανίτζε, Λεάντρο, Ρόντρι, Φφανά, Σκέμπρι (46΄ Κιρμ), Γκαρσία (40΄ Ασίς), Ποτέ

ΑΠΟΕΛ:Πάρντο (74΄ Χιώτης), Σέρτζιο, Αμορίν, Κακά, Αντωνιάδης, Μοράις, Λάνιγκ, Γκόμες, Αλεξάνδρου (90΄+2 Αλωνεύτης), Σέρινταν, Τζιμπούρ (82΄ Εφραίμ)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:Λεόντιος Τράττος (Π. Πέτρου – Ν. Εγγλέζου), 4ος: Σταύρος Πελέκης, Επ.: Αβραάμ Τσούκκας, Λοΐζος Παναγιώτου, Παρ.: Ανδρέας Ξάνθου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:Σκέμπρι (2η), Λομπιανίτζε (2η), Ασίς (2η)/Κακά, Μοράις

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:Φοφανά

ΓΗΠΕΔΟ:ΓΣΠ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:4.555

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top