ΚΟΓΚΡΕΣΟ: Προωθεί νόμο για επιστροφή των έξι F-35 που κατασκευάστηκαν για την Τουρκία

ΚΟΓΚΡΕΣΟ: Προωθεί νόμο για επιστροφή των έξι F-35 που κατασκευάστηκαν για την Τουρκία

Λύση στο θέμα των 6 μαχητικών αεροσκαφών F-35 που κατασκευάστηκαν για λογαριασμό της Τουρκίας, αλλά ουδέποτε παραδόθηκαν, πρόκειται να δώσει το Κογκρέσο, μέσω της νομοθετικής πράξης του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα (NDAA 2021).

Στο προσχέδιο που παρουσίασαν χθες Πέμπτη (11/06) ο πρόεδρος της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Τζιμ Άινχοφ και ο επικεφαλής της μειοψηφίας Τζιμ Ριντ, «εξουσιοδοτείται η Πολεμική Αεροπορία να αξιοποιήσει, να τροποποιήσει και να χειριστεί τα έξι τουρκικά F-35 που παραδόθηκαν, αλλά ουδέποτε μεταφέρθηκαν, επειδή η Τουρκία απομακρύνθηκε από το πρόγραμμα των F-35».

Παράλληλα, με το νομοσχέδιο απαιτείται από τους εταίρους στο ΝΑΤΟ τα πυρομαχικά των F-35 να είναι τα εγκεκριμένα για χρήση στα F-35.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE