«Δεν γίνεται τέτοιο γλείψιμο πια!» γράφει στο σχόλιό της πρωτοσέλιδα η Αφρίκα για το ότι η Τουρκία συμπεριλήφθηκε στις χώρες της Α κατηγορίας για τις αφίξεις στα κατεχόμενα μετά την 1η Ιουλίου, και με προϋπόθεση μόνο, αρνητικό τεστ PCR τις τελευταίες 72 ώρες.
Το θέμα απασχολεί και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε αρκετές περιπτώσεις συζητήσεων, με την Αφρίκα να σχολιάζει ότι η Τουρκία σήμερα βρίσκεται στις χώρες κινδύνου όσον αφορά την εικόνα της πανδημίας. Αρκεί να κοίταγε η «κυβέρνηση», όπως αναφέρει, τα στοιχεία του ΠΟΥ, ακόμα και αυτά δεν χρειάζεται να δει, με την Αφρίκα να διερωτάται εάν η κατάσταση στην Τουρκία είναι τέτοια ώστε να μπει στην κατηγορία Α.
Στην ίδια κατηγορία με την Τουρκία είναι η Μάλτα, η Νορβηγία, η Γερμανία και το Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορία Β είναι οι χώρες: Ελβετία, Τσεχία, Πολωνία, Κροατία από τις οποίες θα απαιτείται αρνητικό τεστ PCR, θα γίνεται και δεύτερο με την άφιξη των ταξιδιωτών και μόνο εάν κι αυτό είναι αρνητικό θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα. Στην Γ κατηγορία υψηλού ρίσκου είναι οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Βρετανία και το Ιράν. Οσοι έρχονται από αυτές τις χώρες θα πρέπει να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα. Σύμφωνα δε με προηγούμενη απόφαση της «κυβέρνησης» για μη "πολίτες" του ψευδοκράτους, τα έξοδα καραντίνας θα πρέπει να καλύπτονται από τους ίδιους.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Καταγγελτική επιστολή στη Σπέχαρ από Αναστασιάδη για 'δύο μέτρα και δύο σταθμά'
Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και σήμερα οι διελεύσεις Τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές. Στην ομάδα τους στο Facebook με την ονομασία «Güneyin emekçileri» (Οι εργαζόμενοι του νότου) αναρτήθηκαν σήμερα βίντεο με δύο άνδρες που πέρασαν το πρωί από το οδόφραγμα του Αγιου Δομετίου. Και οι δύο δήλωσαν ότι άφησαν πίσω τις οικογένειες και τα παιδιά τους για να πάνε να δουλέψουν και επέκριναν την «κυβέρνηση» για τη στάση απέναντί τους.
Ο ένας ανέφερε πως ζούσε με χρήματα που του έδιναν οι συγγενείς και από έρανο και σχολιάζοντας τη δήλωση του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ χθες στη «βουλή» ότι η καρδιά του είναι με τους εργαζόμενους στο «νότο», είπε: «Να μην ανησυχεί. Και εμείς τον έχουμε στην καρδιά μας. Ερχονται εκλογές, θα του δείξουμε την αγάπη μας».
Και οι δύο είπαν ότι δεν εμπιστεύονται και ούτε πιστεύουν την «κυβέρνηση» για τις διελεύσεις στις 22 Ιουνίου προς τα κατεχόμενα. Σημείωσαν ότι οι Ε/κ τους έδωσαν δουλειά και τους άνοιξαν τα σπίτια τους να μείνουν, ενώ η «κυβέρνηση» δεν έκανε τίποτε γι’ αυτούς.
Σε μια μακροσκελή ανάρτηση η στα ΜΚΔ, η ομάδα των Τ/κ εργαζομένων επικρίνει την «κυβέρνηση» για τη στάση της, διερωτάται αν γνωρίζουν οι «κυβερνώντες» πόσοι είναι οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι ασθενείς που περνούν στην ε/κ πλευρά, ότι Τ/κ μαθητές δεν θα μπορέσουν να φοιτήσουν σε σχολεία στο «νότο» του χρόνου γιατί δεν μπόρεσαν να παρακαθίσουν στις εξετάσεις, η πλειοψηφία των ασθενών, χρόνιων και καρκινοπαθών, δεν μπόρεσε να δει τον γιατρό, να πάρει φάρμακα, να κάνει θεραπεία.
Η ανάρτηση αυτή είναι πρωτοσέλιδο σήμερα στην εφημερίδα Ντεταϊ με τον τίτλο «Εργαζόμενοι του νότου: Δεν θα μπορέσετε να μας καταπατήσετε, δεν μπορείτε να μας κάνετε να σιωπήσουμε».
Εκπρόσωπος της ομάδας είχε δηλώσει χθες στη Γενί Ντουζέν ότι αναμένεται να περάσουν άλλα 35-40 άτομα που έχουν ζητήσει να τους γίνει το τεστ PCR, το οποίο πληρώνει η «κυβέρνηση».
Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ
• Έτσι εντοπίστηκε η σακούλα με τις σφαίρες στη Λεμεσό - Θα γίνει καταμέτρηση
• ExxonMobil: Προγραμματίζει νέες γεωτρήσεις σε τεμάχια 5 και 10 αρχές 2025
• Οδηγός κίνδυνος: Φόρτωσε με παλιοσίδερα το όχημα του και «έκοβε» βόλτες - Δείτε φωτογραφία
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις