ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας - Γραπτή ενημέρωση από Κυριάκο Κούσιο

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας - Γραπτή ενημέρωση από Κυριάκο Κούσιο

Στα πλαίσια των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Πέδρο Σάντσεζ.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ισπανός Πρωθυπουργός συζήτησαν τα θέματα που αφορούν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς επίσης και τις λεπτομέρειες που αφορούν τη φιλοσοφία για την παραχώρηση των διαφόρων ποσών στα κράτη μέλη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήγειρε και τις ιδιαίτερες συνθήκες της Κύπρου ως μιας μικρής χώρας, χωρίς άμεση συνδεσιμότητα με την ΕΕ, που έχει υποστεί καίριες ζημιές, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και των υπηρεσιών, πάνω στους οποίους στηρίζεται η κυπριακή οικονομία, λόγω των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Σάντσεζ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, ευρύτερα, στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητώντας τη στήριξη της Ισπανίας για αποφασιστική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης στο επίπεδο της ΕΕ.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Ισπανό Πρωθυπουργό για τη μέχρι σήμερα σταθερή συμπαράσταση της Ισπανίας. Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμπαράσταση και τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top