Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας - Γραπτή ενημέρωση από Κυριάκο Κούσιο

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας - Γραπτή ενημέρωση από Κυριάκο Κούσιο

Στα πλαίσια των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Πέδρο Σάντσεζ.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ισπανός Πρωθυπουργός συζήτησαν τα θέματα που αφορούν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς επίσης και τις λεπτομέρειες που αφορούν τη φιλοσοφία για την παραχώρηση των διαφόρων ποσών στα κράτη μέλη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήγειρε και τις ιδιαίτερες συνθήκες της Κύπρου ως μιας μικρής χώρας, χωρίς άμεση συνδεσιμότητα με την ΕΕ, που έχει υποστεί καίριες ζημιές, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και των υπηρεσιών, πάνω στους οποίους στηρίζεται η κυπριακή οικονομία, λόγω των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Σάντσεζ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, ευρύτερα, στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητώντας τη στήριξη της Ισπανίας για αποφασιστική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης στο επίπεδο της ΕΕ.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Ισπανό Πρωθυπουργό για τη μέχρι σήμερα σταθερή συμπαράσταση της Ισπανίας. Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμπαράσταση και τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.