ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Νέος αρχηγός της 'αστυνομίας' ο Αχμέτ Σόγιαλαν

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Νέος αρχηγός της 'αστυνομίας' ο Αχμέτ Σόγιαλαν

Ο Αχμέτ Σόγιαλαν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Ντιαλόγκ», διορίστηκε στη θέση του «αρχηγού» της “αστυνομίας” από την 1η Ιουλίου σε αντικατάσταση του Σουλεϊμάν Μανάβογλου.

Ο Σόγιαλαν είναι ο «αστυνομικός διευθυντής» της «αστυνομικής διεύθυνσης» στην κατεχόμενη Λευκωσία.
 
Πρώτος «βοηθός αρχηγός» διορίστηκε ο μέχρι σήμερα «αστυνομικός διευθυντής» Μόρφου Εϊμπίλ Εφέντι και δεύτερος «βοηθός αρχηγός» ο «διευθυντής» της «αστυνομικής ακαδημίας» Χουσεϊν Σαγίρογλου.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει ότι ο απερχόμενος «αρχηγός» Σολεϊμάν Μανάβογλου θα μείνει στην ιστορία για την σχέση του με την πρώτη επίθεση λιντσαρίσματος στην ιστορία των Τουρκοκυπρίων υπό την προστασία της «αστυνομίας», επισημαίνοντας ότι αυτός είχε δώσει την εντολή να μην επέμβει η «αστυνομία» κατά την επίθεση με πέτρες εναντίον της εφημερίδας στις 22 Ιανουαρίου 2018 με πρόθεση την δολοφονία των δημοσιογράφων της.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μανάβογλου έπαυσε από τα καθήκοντά του τον Αλί Σαβάς, «διευθυντή δικαστικού τμήματος», ο οποίος έσωσε τη ζωή των δημοσιογράφων παρακούοντας τις εντολές του.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE