Handelsblatt: «Εξαντλείται η υπομονή του Ντράγκι για την Ελλάδα»

Handelsblatt: «Εξαντλείται η υπομονή του Ντράγκι για την Ελλάδα»

Ο Nτράγκι είναι στη χειρότερη θέση από όλους, δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης σύμφωνα με το δημοσίευμα της Handelsblatt

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, είναι «εξαιρετικά νευρικός» για την Ελλάδα, διότι ανησυχεί όλο και περισσότερο ότι η ευθύνη για μια έξοδο της Ελλάδας θα μπορούσε να πέσει επάνω του, αναφέρει αξιωματούχος της ευρωζώνης στη γερμανική Hasndelsblatt.

Η ΕΚΤ βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, καθώς δεν θέλει να θεωρηθεί ότι στηρίζει τις αφερέγγυες ελληνικές τράπεζες, κάτι που είναι εναντίον των κανονισμών της ΕΚΤ, αλλά η διακοπή των κεφαλαίων (ELA) είναι ακόμη πιο δύσκολη διότι θα μπορούσε να επισπεύσει μια άτακτη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Nτράγκι είναι στη χειρότερη θέση από όλους, δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης σύμφωνα με το δημοσίευμα της Handelsblatt.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα η ΕΚΤ παρέχει χρηματοδότηση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τόση όσο χρειάζεται ώστε να επιβιώνει εβδομάδα την εβδομάδα. Ωστόσο η μοίρα των τραπεζών και του ελληνικού Κράτους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και ο Ντράγκι γνωρίζει ότι εάν επιτρέψει να καταρρεύσουν οι τράπεζες αυτομάτως θα καταρρεύσει και η χώρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE