ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μάτωσε» αλλά έκανε ανατροπή και… σεφτέ ο ΠΑΟΚ!

«Μάτωσε» αλλά έκανε ανατροπή και… σεφτέ ο ΠΑΟΚ!

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Νέιρα στο 49’ όμως ο Τζόλης μπήκε αλλαγή και σκόραρε τρία λεπτά μετά για να έρθει η… λύτρωση με πέναλτι του Άκπομ στο 91’ και η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ με 3-1 τελικά!

Αν και δεν έθελξε με την απόδοσή του, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη και τους πρώτους τρεις βαθμούς του στα πλέι-οφ, καθώς επικράτησε του μαχητικού ΟΦΗ με 3-1 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής.

Οι Κρητικοί «κλείδωσαν» τον αντίπαλό τους στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του, όπου ο Ελ Καντουρί είχε δοκάρι στο 40’, ενώ «χτύπησαν» με το… καλημέρα στην επανάληψη και το γκολ του Νέιρα στο 49ο λεπτό.

Ωστόσο, οι περσινοί νταμπλούχοι είδαν τον Τζόλη να μπαίνει αλλαγή στο 55’ και να ισοφαρίζει με… γκολάρα τρία λεπτά μετά, για να έρθει η… λύτρωση δια ποδός Άκπομ από την άσπρη βούλα με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Νάστο και δόθηκε μέσω VAR, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ενώ ο Ελ Καντουρί βρήκε δίχτυα στο… 100’ για να διαμορφώσει το τελικό 3-1, με το οποίο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προσπεράσει με έναν βαθμό την ΑΕΚ, που αγωνίζεται αυτή την στιγμή κόντρα στον Άρη. Την ώρα που ο ΟΦΗ παρέμεινε χωρίς νίκη στα πλέι-οφ…

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, οι φάσεις ήταν λιγοστές, οι καθαρές ευκαιρίες… λιγότερες και το θέαμα ως εκ τούτου αρκετά μέτριο, τουλάχιστον μέχρι το φινάλε του 45λεπτου.

Ο ΟΦΗ έπαιξε έξυπνα, έκλεισε τους χώρους και κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, θέλοντας αφενός να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για την εστία του Γουάιλι και αφετέρου να ελέγξει τον ρυθμό.

Μέχρι το ημίωρο, οι Κρητικοί τα κατάφεραν καθώς είχαν την μπάλα στα πόδια τους, με την κατοχή να φτάνει και στο 34%-66%, ενώ κατέγραψαν την καλύτερη τους φάση για να προηγηθούν στο 28’, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέιρα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Πασχαλάκη!

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο παιχνίδι, με την απόφαση του Αμπέλ Φερέιρα να βάλει τον Λάμπρου δίπλα στον Άκπομ να μην αποδίδει καθόλου, «βραχυκυκλώνοντας» την επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός το είδε και το «διόρθωσε» στο 30ο λεπτό, πηγαίνοντας τον Λάμπρου στα αριστερά και περνώντας τον Μπίσεσβαρ στον άξονα, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα σε 4-2-3-1.

Σταδιακά, ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε την απόδοσή του, είδε τον αντίπαλό του να κάνει κάποια εύκολα λάθη και έκανε εν τέλει δύο πολύ καλές φάσεις για να ανοίξει αυτός το σκορ…

Αρχικά με τον Ελ Καντουρί στο 40’, ο οποίος έχασε μάλιστα διπλή ευκαιρία, με τον Γουάιλι να τον νικάει σε πρώτη φάση και στην εξέλιξη τον Μαροκινό μέσο να στέλνει από πολύ κοντά με νέα κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ!

Ενώ, πέντε λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Άκπομ να αστοχήσει μετά από γύρισμα του Ελ Καντουρί από τα δεξιά, με το «σκαστό» σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μικρή περιοχή να περνάει άουτ.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν πλήρως τον αντίπαλό τους και να πάρουν κεφάλι στο σκορ με το… καλημέρα. Καθώς ο Νέιρα κατάφερε να στείλει ανενόχλητος τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από την κακή πάντως απόκρουση του Πασχαλάκη στο μακρινό σουτ του Στάικου, μόλις στο 49’!

Ο Φερέιρα ενήργησε γρήγορα και έριξε στο ματς τους Σφιντέρσκι-Τζόλη, κάνοντας ακόμα πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ και η… επιβράβευση δεν άργησε να έρθει.

Αντιθέτως, τρία λεπτά μετά την είσοδό του ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Κ20 των Θεσσαλονικέων ισοφάρισε με φοβερό τελείωμα σε 1-1, ύστερα από φοβερή ενέργεια βέβαια και του Γιαννούλη, που έκλεψε, έτρεξε και… σέντραρε!

Με την ψυχολογία ανεβασμένη πλέον και την κατοχή της μπάλας να γίνεται 56%-44%, ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία, αναγκάζοντας τον Γιώργο Σίμο να προβεί και αυτός σε αλλαγές, για να «διορθώσει» την εικόνα του ΟΦΗ που δεν μπορούσε να απειλήσει.

Ο Γουάιλι έβγαλε εντυπωσιακά στην κλειστή του γωνία το δυνατό σουτ του Ελ Καντουρί, στο 67’, όμως, ενώ ο Νέιρα απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σφιντέρσκι, μετά από πέντε λεπτά…

Ο Άγγλος τερματοφύλακας είπε «όχι» και στην προσπάθεια του Μαουρίσιο στο 86ο λεπτό, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε η φάση όπου ο Άκπομ ζήτησε και πήρε εν τέλει, με τη χρήση VAR πέναλτι, για ανατροπή του από τον Νάστο.

Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεσή του, στο… 91’, ευστόχησε πετυχαίνοντας το 2-1 και… λύτρωσε την ομάδα του, για αν έρθει τελικά ο Ελ Καντουρί στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων και να διαμορφώσει το τελικό 3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, που νίκησε έτσι… δια πυρός και σιδήρου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (4-4-2): Πασχαλάκης, Μάτος (76’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (55’ Τζόλης), Ελ Καντουρί, Εσίτι (76’ Μαουρίσιο), Λημνιός (69’ Στοχ), Λάμπρου (55’ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΟΦΗ (4-3-3): Γουάιλι, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64’ Δεληγιαννίδης), Βίκτορ, Στάικος (84’ Νοικοκυράκης), Νέιρα (90’+5΄Μάνος), Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (64’ Ναμπί).

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς).

Διαιτητής VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας).

Πηγή: sport-fm.gr

The post «Μάτωσε» αλλά έκανε ανατροπή και… σεφτέ ο ΠΑΟΚ! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top