Πρέσβης Κράτους Παλαιστίνης στην Ελλάδα: 'Η Παλαιστίνη παραμένει δεσμευμένη από το Διεθνές Δίκαιο για ζητήματα ΑΟΖ'

Πρέσβης Κράτους Παλαιστίνης στην Ελλάδα: 'Η Παλαιστίνη παραμένει δεσμευμένη από το Διεθνές Δίκαιο για ζητήματα ΑΟΖ'

Σε δήλωση με την οποία σημειώνει ότι Παλαιστίνη παραμένει δεσμευμένη στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας σε ότι αφορά το θέμα των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, προχώρησε ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρβάν Τουμπασί.

«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη. Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ», σημειώνει ο κ. Τουμπασί.

Παράλληλα, τονίζει ότι οποιεσδήποτε επίσημες θέσεις αφορούν στα ελληνικά και παλαιστινιακά θέματα εκφράζονται μόνο από τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα και το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η δήλωση του κ. Τουμπασί γίνεται μετά από δημοσιεύματα τα οποία 

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Άγκυρα μίλησε σε τουρκικά ΜΜΕ για τη πρόθεση της Παλαιστίνης να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου και του ενεργειακού στην ανατολική Μεσόγειο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Ο καλύτερος στόχος είναι να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν το 2017»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Ο καλύτερος στόχος είναι να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν το 2017»

Ο καλύτερος στόχος μέσα από τη Γενεύη είναι να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν το καλοκαίρι του 2017, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE