ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κραυγή αγωνίας από 56χρονο που κινδυνεύει να μείνει άστεγος - Δεν του αναγνωρίζουν τα προβλήματα αναπηρίας -ΦΩΤΟ&ΕΓΓΡΑΦΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κραυγή αγωνίας από 56χρονο  που κινδυνεύει να μείνει άστεγος - Δεν του αναγνωρίζουν τα προβλήματα αναπηρίας -ΦΩΤΟ&ΕΓΓΡΑΦΑ

Για τραγικές συνθήκες διαβίωσης κάνει λόγο ο 56χρονος, Συμεών Συμεού από την Λάρνακα, αφού για πολλοστή φορά, αναγκάζεται να μείνει χωρίς στέγη.

Του Άντρου Ιωάννου

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ThemaOnline, δεν έχει την στήριξη από το Κράτος παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στον αυχένα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κ. Συμεού είναι αναγκασμένος να μείνει για ακόμη μια φορά χωρίς στέγη, αφού αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς και το ενοίκιο του σπιτιού που διαμένει σε χωριό της Λάρνακας.

Το Ιατρικό Συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη τα δικαιολογητικά των γιατρών

Για απαράδεκτη στάση από το Ιατρικό Συμβούλιο έκανε λόγο ο 56χρονος, αφού όπως μας τόνισε με παράπονο, οι αρμόδιοι γιατροί δεν μπήκαν στον κόπο να δουν τα πορίσματα και τις γνωματεύσεις των γιατρών που τον είχαν εξετάσει, με αποτέλεσμα να μην του αναγνωρίσουν το γεγονός ότι είναι ανίκανος να εργαστεί.

Την ίδια στιγμή, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Συμεού να μην έχει δικαίωμα για σύνταξη ανικανότητας παρά το γεγονός ότι εκ των πραγμάτων είναι ανίκανος να εργαστεί.

Αυτό επιβεβαιώνουν και τα έγγραφα που μας παρέδωσε ο 56χρονος, αφού σύμφωνα με πιστοποιητικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, επιβεβαιώνονται τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Όπως μας ανέφερε ο κ. Συμεού, αυτό που θέλει είναι την βοήθεια του κράτους έτσι ώστε να εξασφαλίσει μια μόνιμη στέγη για τον ίδιο και την 54χρονη, έτσι ώστε να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Την ίδια στιγμή, απαιτεί να λάβει αναδρομικά την σύνταξη αναπηρίας που δεν λάμβανε άδικα τόσα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσει να επιβιώσει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top