Αποφάσεις Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου για θέματα στήριξης διασποράς λόγω πανδημίας

Αποφάσεις Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου για θέματα στήριξης διασποράς λόγω πανδημίας

Θέματα που άπτονται του σχεδιασμού και των δράσεων της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, σε θέματα διασποράς, υπό το φως και των περιορισμών που προέκυψαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, η Υπουργός Μετανάστευσης και Υποθέσεων Αποδήμων Αιγυπτίων Nabila Makram και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Αποδήμων Κώστας Βλάσσης. 

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι αποφασίστηκε όπως μέσα από εναλλακτικούς τρόπους αναληφθούν πρωτοβουλίες και δράσεις, έτσι ώστε αυτή η συνεργασία να παραμείνει εποικοδομητική και παραγωγική. Στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή ιατρών της διασποράς των τριών χωρών, για να συζητηθούν τρόποι στήριξης τόσο των τριών χωρών όσο και των αποδήμων τους,  γενικότερα για θέματα υγείας, αλλά ειδικότερα για θέματα που άπτονται του Covid – 19.

Κατά την τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, όπως σε δεύτερο στάδιο, με τη συμμετοχή των οργανωμένων συνόλων της διασποράς και των αρμόδιων Υπηρεσιών των τριών χωρών, γίνει προσπάθεια, ιδιαίτερα μέσα από τις ομογένειες Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, για προώθηση του τουρισμού σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Συμφωνήθηκε όπως συνεχιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα οι τριμερείς τηλεδιασκέψεις, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο στους τομείς των αρμοδιοτήτων των τριών αξιωματούχων.  

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Η ΕΕ έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, στις Βρυξέλλες. 

BEST OF TOTHEMAONLINE