ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώνει στους 40C κάθε 3-4 χρόνια ως το 2100, προειδοποιούν ειδικοί

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώνει στους 40C κάθε 3-4 χρόνια ως το 2100, προειδοποιούν ειδικοί

Οι θερμοκρασίες στη Βρετανία θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια έως το 2100 εάν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου συνεχιστούν χωρίς μεταβολή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (30/6).

Η μελέτη μοντελοποίησης του Μετεωρολογικού Γραφείου της Βρετανίας διαπίστωσε ότι οι εκπομπές αυξάνουν δραματικά την πιθανότητα εξαιρετικά ζεστών ημερών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Χωρίς την κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις, αυτές οι θερμοκρασίες θα αναμένονταν περίπου μια φορά κάθε εκατοντάδες χρόνια ή και χιλιάδες, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τώρα οι αυξημένες θερμοκρασίες έως και 40 βαθμών είναι ολοένα και πιο πιθανές με την υπερθέρμανση του πλανήτη και εκτιμάται ότι θα συμβαίνουν κάθε 100 έως 300 χρόνια, ανέφεραν οι ειδικοί στο περιοδικό Nature Communications. Ωστόσο, τονίζουν πως εάν συνεχιστούν τα σημερινά υψηλά ποσοστά εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, αυτές οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να εμφανιστούν κάθε τρία έως τέσσερα χρόνια έως το 2100. Ακόμα και στο πιο ήπιο σενάριο,  θα μπορούσαν να συμβούν περίπου κάθε 15 χρόνια.

Οι θερμοκρασίες αυτές θα επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία αλλά και  στις υποδομές μεταφορών.

Πέρυσι, η υψηλότερη θερμοκρασία στο ΗΒ ήταν 38,7C και καταγράφηκε στο Κέϊμπριτζ. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν προσομοιώσεις χρησιμοποιώντας 16 κλιματικά μοντέλα που διατίθενται από το Earth System Grid Federation για να εκτιμήσουν την πιθανότητα ακραίων θερμοκρασιών σε μια δεδομένη τοποθεσία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στις 20:45 πως πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ.  Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη τη χώρα, όπως στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και στη Χάιφα, καθώς και σε περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Μάλιστα, τουλάχιστον ένας πύραυλος «πέρασε» τον Iron Dome στη Χάιφα, μεταδίδει το Al Jazeera, με τουλάχιστον πέντε άτομα να έχουν τραυματιστεί. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE