ΚΟΣΜΟΣ: Άνοιξε το αεροδρόμιο της η Μάλτα - Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη χώρα 700.000 τουρίστες ως το τέλος του έτους

ΚΟΣΜΟΣ: Άνοιξε το αεροδρόμιο της η Μάλτα - Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη χώρα 700.000 τουρίστες ως το τέλος του έτους

H Mάλτα άνοιξε και πάλι το αεροδρόμιό της την Τετάρτη (1/7) μετά τη χαλάρωση των μέτρων λόγω της πανδημίας, καλωσορίζοντας τουρίστες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι από την Βρετανία, που είναι το 30% των αφίξεων κάθε έτος.

Οι τουρίστες προέρχονται από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία. Η Υπουργός τουρισμού δήλωσε ότι υπολογίζεται πως γύρω στους 700.000 τουρίστες θα αφιχθούν στο νησί ως το τέλος του έτους. Οι αριθμοί είναι πολύ μακριά από τα 2,7 εκ τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα ετησίως.

Ο επικεφαλής των ξενοδόχων είπε πως τον Ιούλιο αναμένεται να φτάσει στο νησί το 15% του συνολικού αριθμού αφίξεων.

Την περασμένη βδομάδα η Μάλτα κατέγραψε δύο κρούσματα κορωνοϊού και αυτή τη στιγμή τα ενεργά περιστατικά είναι μόνο 26.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

Ο Γιώργος Ιακώβου, στενός συνεργάτης του Γιώργου Βασιλείου κατά την πενταετή προεδρία του (1988–1993) και Υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, για τη σχέση και τη συνεργασία τους, θυμούμενος τη γνωριμία τους που ξεκίνησε τυχαία και εξελίχθηκε σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.