ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυρίαρχος Παναθηναϊκός, «γκρέμισε» τον Ολυμπιακό και επέστρεψε στον θρόνο!

Κυρίαρχος Παναθηναϊκός, «γκρέμισε» τον Ολυμπιακό και επέστρεψε στον θρόνο!

Αφεντικό στη Volley League ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» επικράτησαν ξανά (3-1 στα σετ) του Ολυμπιακού και τον εκθρόνισαν, επιστρέφοντας στην κορυφή έπειτα από 14 χρόνια!

Νέος Βασιλιάς στο βόλεϊ ο Παναθηναϊκός!

Το «τριφύλλι» σφράγισε την ανωτερότητά του στους τελικούς (2-0) της Volley League και το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, επικρατώντας 3-1 (22-25, 25-22, 25-15, 25-13) στο κλειστό του Αγίου Θωμά (και) στη δεύτερη μονομαχία με τον Ολυμπιακό, τον οποίο έριξε από τον θρόνο για να ανέβει το ίδιο έπειτα από 14 χρόνια.

Οι Πειραιώτες πήραν το πρώτο σετ (22-25), στο καλύτερό τους διάστημα στην αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι απάντησαν με την ίδια συνταγή κι από εκεί και πέρα ακολούθησε «πράσινη» κυριαρχία (25-15, 25-13) στα δύο επόμενα με τα οποία κατέκτησε την κορυφή η ομάδα του Ανδρεόπουλου.

Κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα, ήταν η τελική ευθεία του δεύτερου σετ, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε ανατροπή μετά το 20-21 και άλλαξε τη μοίρα του και την ψυχολογία του. Ξέμειναν από ιδέες, και άδειασαν από ψυχολογικά αποθέματα οι φιλοξενούμενοι έπειτα από εκείνο το σημείο και «παραδόθηκαν» στο «τριφύλλι».

Το ματς
Ο Ολυμπιακός μπήκε στην αναμέτρηση πιο φουριόζος, με μεγαλύτερη δίψα για να αποδείξει πράγματα, έχοντας «ζεστό» τον Γκέργκι. Βρέθηκε από την αρχή σε θέση οδηγού και έκανε επιμέρους 8-3, ενώ στη συνέχεια είχε προβάδισμα 4+ πόντων, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και μείωσε σε 10-12 με Τσάτσιτς και Ράπτη. Και ο Μαυροβούνιος υπέγραψε το 12-12, αλλά και ο Γιάκομπσεν το 12-14 με τα λάθη του.

Το παιχνίδι ήταν πιο κλειστό στο υπόλοιπο του πρώτου σετ, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται στο μεγαλύτερο μέρος. Ο Βουλκίδης έκανε κρίσιμο μπλοκ στον Πελεκούδα για το 19-21, ενώ το λάθος σερβίς του Ράπτη διαμόρφωσε το 22-25.

Ακόμα πιο ισορροπημένο ήταν το ματς στο δεύτερο σετ, με τον Πελεκούδα να… σπάει το ρόδι και στη συνέχεια να γίνεται «μάχη». Με τον Ολυμπιακό να είναι σταθερά μπροστά, αλλά να μην καταφέρνει να… ξεμυτίσει, έχοντας μάξιμουμ μαξιλαράκι τριών πόντων, στο 6-9, για 11-14. Η ομάδα του Μουνιόθ είχε τον έλεγχο και στη συνέχεια. Συνεπώς και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στην τελική ευθεία, έβγαλε χαρακτήρα σε εκείνο το σημείο και άλλαξε το σενάριο του αγώνα, τη μοίρα του στο δεύτερο σετ και σε ολόκληρο τον αγώνα.

Σε αυτά τα δύο σετ μόνο χωράει κριτική και ανάλυση. Διότι ο Παναθηναϊκός έκανε… μεγάλο περίπατο στα δύο που ακολούθησαν, κυριάρχησε στο φιλέ, ο Ολυμπιακός είχε απροστάτευτο το μπλοκ του και παράλληλα έδειξε να μην το πιστεύει.

Τα σετ: 3-1 (22-25, 25-22, 25-13, 25-14)

The post Κυρίαρχος Παναθηναϊκός, «γκρέμισε» τον Ολυμπιακό και επέστρεψε στον θρόνο! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται να είναι κρίσιμες για την πορεία του κυπριακού. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ σήμερα στις 17.00 στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top