ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μεγάλη μέρα για τη λίστα Γιωρκάτζη -Πρώην υπουργός και αριθμός βουλευτών αντιπολιτευόμενου κόμματος

Η μεγάλη μέρα για τη λίστα Γιωρκάτζη -Πρώην υπουργός και αριθμός βουλευτών αντιπολιτευόμενου κόμματος

Αυτό που περιμένουν όλοι να δουν είναι το επόμενο επεισόδιο και κατά πόσον η λίστα με τα κόκκινα δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων θα δοθεί ή όχι στη δημοσιότητα. Και το επόμενο επεισόδιο θα διαδραματιστεί στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή (17/07).

Η προσπάθεια απαξίωσης της λίστας (χωρίς να την επικρίνουμε) συνεχίστηκε και την Πέμπτη (16/07) με δημόσιες τοποθετήσεις, όχι μόνο του Πρόεδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, αλλά και βουλευτών όπως ο Πανίκος Λεωνίδου (ΔΗΚΟ), ο οποίος μάλιστα έδωσε προκαταβολικά στη δημοσιότητα έγγραφο, με το οποίο πιστοποιείται ότι δεν έχει προβληματικό δάνειο.

Πάντως, όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, σε προεργασία έχουν προβεί κι άλλα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ετοιμάζουν ήδη υπεράσπιση στην περίπτωση που διαφανεί ότι πάμε προς δημοσιοποίηση της περιβόητης λίστας.

Σ΄ αυτήν, όπως πληροφορούμαστε, περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα. Ανάμεσά τους νυν βουλευτής και τέως υπουργός του κυβερνόντος κόμματος αλλά και σχετικά μεγάλος αριθμός μελών αντιπολιτευόμενου κόμματος. 

Πάντως, ο Δημοκρατικός Συναγερμός τοποθετείται ξεκάθαρα υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας παρά την απαξίωσή της…

Ο κόσμος πάντως έχει κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του. Ζητεί διαφάνεια, ακόμα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολίτες τάσσονται υπέρ της δημοσιοποίησης και δημοσίων εξηγήσεων από τους εμπλεκόμενους. Άλλωστε, οι αξιωματούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από τη στιγμή που δηλώνουν τα δάνειά τους (βλ. πόθεν έσχες).

Θυμίζουμε ότι η περιλάλητη λίστα Γιωρκάτζη μας απασχολεί από τον Απρίλιο του 2019, οπότε και επεστράφη στον νυν διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για να την επεξεργαστεί και να είναι πιο ακριβής.

Το επόμενο ραντεβού, λοιπόν, στην ολομέλεια της Παρασκευής (17/07). Εκεί θα ξεκαθαρίσει αν θα δημοσιοποιηθεί αμέσως αυτούσια ή αν θα ζητηθεί επεξεργασία κι επικαιροποίησή της από την Κεντρική Τράπεζα, κάτι που σημαίνει ότι θα δημοσιοποιηθεί στις 31 Αυγούστου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Αναχωρώντας από την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έστειλε σαφή μηνύματα και προς τις δύο πλευρές την ε/κ και την τ/κ για να κάνουν βήματα έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top