Ερντογάν: Ετοιμάζονται για νέα συμφωνία με Λιβύη, θέτοντάς στην σε εφαρμογή μέσω ΟΗΕ

Ερντογάν: Ετοιμάζονται για νέα συμφωνία με Λιβύη, θέτοντάς στην σε εφαρμογή μέσω ΟΗΕ

Νέα συμφωνία με τη Λιβύη ετοιμάζεται να συνάψει η Τουρκία την οποία θα θέσει σε εφαρμογή μέσω των Ηνωμένων Εθνών, αποκάλυψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “εμείς μέχρι τώρα αν αναλάβαμε οποιαδήποτε υποχρεώσεις στη Λιβύη θα συνεχίσουμε να τις αναλαμβάνουμε και από δω και πέρα. Και δεν θα αφήσουμε μόνους τους Λίβυους αδελφούς μας. Η σχέση μας με την Λιβύη είναι σχέση πάνω από 500 χρόνια”. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “αυτή την περίοδο κάναμε και συμφωνία στρατιωτικής εκπαίδευσης και συνεργασίας με τη Λιβύη. Και είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια νέα συμφωνία θέτοντάς την σε εφαρμογή μέσω των Ηνωμένων Εθνών. Οι εργασίες σε αυτό το θέμα συνεχίζονται και στη Λιβύη”.

Ωστόσο είπε ότι “τα βήματα που έχει κάνει εδώ η Αίγυπτος, και ειδικά η συμμετοχή του πραξικοπηματία Χαφτάρ εδώ, δείχνει ότι βρίσκεται σε μια παράνομη διαδικασία. Και ειδικά η μεταφορά η μεταφορά σοβαρού οπλισμού από το Άμπου Ντάμπι σε αυτόν τον πραξικοπηματία δείχνει σε ποια θέση βρίσκονται”.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι χάρτες των επιθέσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν και των αντιποίνων της Τεχεράνης

Οι χάρτες των επιθέσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν και των αντιποίνων της Τεχεράνης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν το Σάββατο επίθεση κατά του Ιράν, με εκρήξεις να παρατηρούνται σε όλη την Τεχεράνη και σε πολλές πόλεις της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE