ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 28 νέα κρούσματα - 16 τα εισαγόμενα

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 28 νέα κρούσματα - 16 τα εισαγόμενα

Νέα άνοδο νέων κρουσμάτων ανακοίνωσαν στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής 17/07 οι αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα τα νέα κρούσματα είναι 28, εκ των οποίων πάνω από 12 είναι εισαγόμενα. Στα 3964 το σύνολο.

4 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

3 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

2 στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

1 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,

1 στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,

1 στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3964, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 1085 (27.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2035 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

ADVERTISING

Σημειώνεται πως 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Η μία είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 402672 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6120 (1.5%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 44221 (11.0%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’αυτών τα 91 (0.2%) θετικά στον κορονοϊό.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE