Η Βρετανία σταματά καθημερινή ανακοίνωση θυμάτων Covid-19, λόγω λανθασμένου ίσως τρόπου υπολογισμού

Η Βρετανία σταματά καθημερινή ανακοίνωση θυμάτων Covid-19, λόγω λανθασμένου ίσως τρόπου υπολογισμού

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα σταματήσουν την καθημερινή επικαιροποίηση του απολογισμού των θυμάτων από την Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η κυβέρνηση ζήτησε να επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού τους, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες ότι οι αριθμοί αυτοί μπορεί να είναι υπερβολικά διογκωμένοι.

Ακαδημαϊκοί επισήμαναν πρόσφατα ότι ο τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) υπολογίζει τα στοιχεία ενδέχεται να τα κάνει να εμφανίζονται χειρότερα εκεί σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Η PHE είναι αρμόδια για τη διαχείριση των επιδημιών στην Αγγλία. Σήμερα, στον απολογισμό των θυμάτων περιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και στη συνέχεια πέθαναν, ασχέτως το πότε έγινε αυτό, γεγονός που ενδέχεται να διαστρεβλώνει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών.
 
"Κατά συνέπεια σταματούμε την ανακοίνωση του ημερήσιου αριθμού (θυμάτων) μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα", αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
 
Την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ζήτησε να εξεταστεί ο τρόπος που καταγράφονται τα θύματα από την PHE, αφού ακαδημαϊκοί επισήμαναν ότι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον ιό, θεραπεύτηκαν και μετά πέθαναν από άλλες αιτίες "ακόμη και αν έπαθαν καρδιακή προσβολή ή τους παρέσυρε λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα", περιλαμβάνονταν στη λίστα των νεκρών από Covid-19.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) αναφέρθηκε σήμερα ο ΓΓ του ΣτΕ κ. Αλέν Μπερσέτ, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE