ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Έφτασαν τρία εμπορευματοκιβώτια με ιατρικό υλικό από την Τουρκία

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Έφτασαν τρία εμπορευματοκιβώτια με ιατρικό υλικό από την Τουρκία

Τρία εμπορευματοκιβώτια με ιατρικό υλικό έφτασαν την Κυριακή (19/7) από την Τουρκία στα κατεχόμενα στο πλαίσιο του «πρωτοκόλλου» για δωρεάν φαρμάκων, εμβολίων και υλικών, που υπογράφηκε ανάμεσα στο «υπουργείο υγείας» και το τουρκικό Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», στο υλικό, που έφθασε με πλοίο από τη Μερσίνα στην κατεχόμενη Κερύνεια, περιλαμβάνονται 20 χιλιάδες τεστ PCR, 10 αναπνευστήρες και δύο όργανα για τεστ PCR.
 
Το υλικό παραδόθηκε χθες στη Λευκωσία στον «υπουργό υγείας» Αλί Πιλλί σε τελετή στην οποία συμμετείχαν ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Αλί Μουράτ Μπάστσερι και ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ.
 
Μιλώντας κατά την τελετή, ο Μπάστσερι είπε ότι αυτή η βοήθεια αποτελεί ένδειξη του γεγονότος ότι η Τουρκία δεν θεωρεί τους Τουρκοκύπριους ξεχωριστό κομμάτι από την ίδια.
 
Στη δική του ομιλία, ο Ερσίν Τατάρ ευχαρίστησε την Τουρκία για τη βοήθεια και πρόσθεσε ότι πληροφορήθηκε ότι άρχισαν οι εργασίες για ένα νοσοκομείο 500 κλινών, ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για ανέγερση ενός πλήρους εξοπλισμένου νοσοκομείου στην κατεχόμενη Λευκωσία και ότι ομάδα 12 ατόμων θα έρθει από την Τουρκία για να διενεργήσει μελέτη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top