Να σταματήσει 'αμέσως' η παροχή υποστήριξης στον στρατάρχη Χάφταρ ζήτησε η 'Αγκυρα

Να σταματήσει 'αμέσως' η παροχή υποστήριξης στον στρατάρχη Χάφταρ ζήτησε η 'Αγκυρα

Η Τουρκία ζήτησε να σταματήσει "αμέσως" η παροχή υποστήριξης στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, μετά τη συνάντηση που είχε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας με τους Υπουργούς Εσωτερικών της Μάλτας και της διεθνώς αναγνωρισμένης λιβυκής κυβέρνησης.

"Είναι αναγκαίο να διακοπεί αμέσως κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη προς τον πραξικοπηματία Χάφταρ ο οποίος εμποδίζει την αποκατάσταση της ειρήνης, της ηρεμίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης", είπε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.
 
"Ξέρουμε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι ο πραξικοπηματίας Χάφταρ", επέμεινε, μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης Φάτχι Μπατσάγα και τον Υπουργό Εσωτερικών και Εσωτερικής Ασφάλειας της Μάλτας, Μπάιρον Καμιλέρι.
 
Ο Τούρκος Υπουργός πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την GNA σε ότι αφορά "την στρατιωτική εκπαίδευση και συνεργασία".
 
Οι δηλώσεις αυτές του Ακάρ γίνονται σε μια περίοδο που η κατάσταση στη Λιβύη είναι ιδιαίτερα τεταμένη, μετά την απειλή της Αιγύπτου ότι θα παρέμβει στρατιωτικά αν οι δυνάμεις της GNA προωθηθούν προς τη Σύρτη, μια πόλη στρατηγικής σημασίας που ελέγχεται από τον Χάφταρ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE