Παγκόσμιο χάος στο Ίντερνετ: Πρόβλημα με το Cloudflare - Κατέρρευσαν ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο

Παγκόσμιο χάος στο Ίντερνετ: Πρόβλημα με το Cloudflare - Κατέρρευσαν ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο

Η Cloudflare επιβεβαίωσε σήμερα ότι διερευνά μια διακοπή που επηρεάζει τον πίνακα ελέγχου (Dashboard) και βασικά APIs της – το κέντρο ελέγχου στο οποίο βασίζονται εκατομμύρια ιστοσελίδες για τη διαχείριση της ασφάλειας, της απόδοσης και του DNS.

Σύμφωνα με τη σελίδα κατάστασης της εταιρείας, τα αιτήματα των χρηστών προς τον πίνακα ελέγχου και τα APIs μπορεί να αποτύχουν ή να επιστρέψουν σφάλματα, επηρεάζοντας τα πάντα, από ενημερώσεις κανόνων firewall έως τις ροές ανάπτυξης (deployment workflows).

Με άλλα λόγια: η ίδια η Cloudflare είναι online – αλλά τα εργαλεία που τη λειτουργούν δεν λειτουργούν κανονικά.

Αυτό έχει σημασία γιατί η Cloudflare βρίσκεται στον κορμό του σύγχρονου διαδικτύου. Όταν «φτερνίζεται», μεγάλο μέρος του διαδικτύου γίνεται ασταθές.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η διακοπή επηρεάζει την προώθηση κυκλοφορίας (traffic proxying) ή την απόδοση CDN – αλλά η ορατότητα λειτουργίας και οι ρυθμίσεις είναι περιορισμένες μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Η Cloudflare αναφέρει ότι η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 4,5% στο προ-άνοιγμα της αγοράς, μετά την πτώση πολλών ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο και την ανακοίνωση της Cloudflare ότι διερευνά το ζήτημα.

Το περιστατικό αυτό συνέβη λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά από άλλη μια διακοπή της Cloudflare που είχε προκαλέσει μηνύματα σφάλματος σε όλο το διαδίκτυο.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE