Προκαλούν οι Τούρκοι και διαμηνύουν ότι δεν κάνουν πίσω - «Αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε...»

Προκαλούν οι Τούρκοι και διαμηνύουν ότι δεν κάνουν πίσω - «Αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε...»

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τρεις ώρες συνεδρίας το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό τον «Σουλτάνο» Ερντογάν, με τις ανακοινώσεις να είναι για άλλη μια φορά προκλητικές.

Την ξεκάθαρη αποφασιστικότητα της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο, «όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο», εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Τουρκία, μετά τη λήξη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν.   

Παράλληλα, όσον αφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο άρθρο 4, η Τουρκία δηλώνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε χώρες που αγνοούν την ύπαρξη της τουρκικής κοινότητας και τα δικαιώματά της να πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας. 

Αναμένεται πλέον και η επόμενη κίνηση της Τουρκίας επι χάρτου, αν δηλαδή τα πολεμικά της πλοία, συνοδεύοντας το 'Oruc Reis' κινηθούν νότια του Καστελορίζου για έρευνες. Πάντως όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα στον Τουρκικό στόλο που βγήκε στο Αιγαίο περιλαμβάνεται και πετρελαιοφόρο, κάτι που δείχνει ότι ο στόλος θα παραμείνει για μέρες στη θάλασσα θα γίνεται ανεφοδιασμός των πλοίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.