Προκαλούν οι Τούρκοι και διαμηνύουν ότι δεν κάνουν πίσω - «Αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε...»

Προκαλούν οι Τούρκοι και διαμηνύουν ότι δεν κάνουν πίσω - «Αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε...»

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τρεις ώρες συνεδρίας το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό τον «Σουλτάνο» Ερντογάν, με τις ανακοινώσεις να είναι για άλλη μια φορά προκλητικές.

Την ξεκάθαρη αποφασιστικότητα της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο, «όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο», εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Τουρκία, μετά τη λήξη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν.   

Παράλληλα, όσον αφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο άρθρο 4, η Τουρκία δηλώνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε χώρες που αγνοούν την ύπαρξη της τουρκικής κοινότητας και τα δικαιώματά της να πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας. 

Αναμένεται πλέον και η επόμενη κίνηση της Τουρκίας επι χάρτου, αν δηλαδή τα πολεμικά της πλοία, συνοδεύοντας το 'Oruc Reis' κινηθούν νότια του Καστελορίζου για έρευνες. Πάντως όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα στον Τουρκικό στόλο που βγήκε στο Αιγαίο περιλαμβάνεται και πετρελαιοφόρο, κάτι που δείχνει ότι ο στόλος θα παραμείνει για μέρες στη θάλασσα θα γίνεται ανεφοδιασμός των πλοίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE