Γιάννης Αντετοκούνμπο : 'Φοβόμουν μήπως απελαθούν οι γονείς μου'

Γιάννης Αντετοκούνμπο : 'Φοβόμουν μήπως απελαθούν οι γονείς μου'

Ο φόβος μήπως έχουν απελαθεί οι γονείς του, ήταν το πρώτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό του Γιάννη Αντετοκούνμπο όταν επέστρεφε μικρός στο σπίτι στην Ελλάδα και δεν τους έβλεπε.

Για αυτό και άλλα κατά τα δύσκολα χρόνια που πέρασε ο ίδιος και η οικογένεια του στην Ελλάδα, μίλησε σε συνέντευξη του στο «Bleacher Report» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Η πρώτη φορά που είδα μαύρο άνδρα να οδηγεί αυτοκίνητο, ήταν στις ΗΠΑ. Ήμουν σοκαρισμένος, αναρωτιόμουν τι συμβαίνει εδώ. Με έκανε να αναρωτιέμαι αν η χώρα μου δίνει αρκετές ευκαιρίες σε όσους δεν είναι από εκεί, άρχισα να το σκέφτομαι αυτό. Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος», είπε.

Ανέφερε πως σε πολλές γειτονιές αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό. «Οι γονείς μου έκαναν τρομερή δουλειά, πάλευαν για εμάς σε καθημερινή βάση. Μας παρείχαν όσα χρειαζόμασταν σαν οικογένεια ακόμη κι αν έπρεπε να πουλήσουν πράγματα στους δρόμους. Η φτώχεια μπορεί να σε ωθήσει στα όριά σου. Δεν είναι διασκεδαστικό, όμως στο τέλος της ημέρας πρέπει να το αποδεχθείς και αυτό κάναμε ως οικογένεια. Είχαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε αυτό που έπρεπε», είπε.

Ανέφερε επίσης πως οι γονείς του ήταν παράνομοι, και ως οικογένεια δεν μπορούσαν να βγάλουν ένα διαβατήριο ή μια ελληνική ταυτότητα. «Όταν είσαι παράνομος στην Ελλάδα, ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να απελαθείς. Ό,τι κι αν έκαναν οι γονείς μου, το έκαναν πολύ προσεκτικά. Όταν είσαι παράνομος, δεν θέλεις να περπατάς στον δρόμο η Αστυνομία μπορεί να σε σταματήσει και να σε στείλει πίσω στη χώρα σου, μπορεί να μην ξαναδείς ποτέ τα παιδιά σου. Αν γύριζα από το σχολείο και δεν έβρισκα τη μητέρα μου, το μυαλό μου έτρεχε. Σκεφτόμουν που βρισκόταν, αναρωτιόμουν αν ήταν καλά εκείνη και ο πατέρας μου. Πολλές φορές σκέφτηκα ότι θα απελαθούν οι γονείς μου, ευτυχώς αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ», ανέφερε ο Γιάννης.

Πρόσθεσε πως σαν οικογένεια βάλανε τους εαυτούς τους γύρω από ανθρώπους θετικούς, όπως ο ιδιοκτήτης ενός καφέ, ο κύριος Γιάννης. «Ήταν δύσκολο και πάντα θα είναι δύσκολο να είσαι μαύρος σε μια χώρα λευκών, έρχονται στιγμές που αισθάνεσαι ότι δεν είσαι αυτός που πραγματικά είσαι. Εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία, πήγα σε ελληνικό σχολείο με τους φίλους μου, η Ελλάδα είναι όσα γνωρίζω. Δεν βγήκα ποτέ από εκείνη μέχρι τα 18 μου», είπε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Έτοιμη για μια ουσιαστική προεργασία πριν από την άτυπη πενταμερή η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο βρίσκεται η Λευκωσία, η οποία αναμένει στην Κύπρο την άφιξη της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Η κα Ντι Κάρλο θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και θα αναχωρήσει από το νησί, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και το Λονδίνο.

BEST OF TOTHEMAONLINE