Συγκεκριμένα, η στήριξη, που χρηματοδοτείται από τον εθνικό προϋπολογισμό, θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Το σύστημα θα είναι προσβάσιμο σε πρωτογενείς παραγωγούς γεωργικών προϊόντων και πωλητές υπαίθριων αγορών, πρωτογενείς παραγωγούς κτηνοτροφίας στον τομέα της εκτροφής αιγοπροβάτων και πρωτογενείς παραγωγούς γεωργικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σπαραγγιών.
Στόχο έχει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ρευστότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων και να τους βοηθήσει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια και μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού.
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση είναι προσωρινής φύσης και δεν υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ ανά δικαιούχο, ενώ το καθεστώς θα τεθεί σε ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Κατέληξε δε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι απαραίτητο, κατάλληλο και αναλογικό για την αποκατάσταση σοβαρής διαταραχής στην οικονομία ένα κράτος μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο και σε αυτή τη βάση ενέκρινε τα μέτρα.
Από ΚΥΠΕ