Ικανοποίηση της Κύπρου για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ικανοποίηση της Κύπρου για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Την ικανοποίηση της κυπριακής Κυβέρνησης για την ανανέωση της εντολής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) «στην τρέχουσα ισχύ και διαμόρφωση της», με το ψήφισμα 2537, εξέφρασε με δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.


«Η επί τόπου κατάσταση και οι συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις, αποδεικνύουν ότι η Δύναμη είναι απαραίτητη. Γι `αυτό, ως χώρα υποδοχής, έχουμε δώσει τη συγκατάθεσή μας για την ανανέωση της εντολής», ανέφερε ο Κύπριος πρέσβης.

Ο κ. Μαυρογιάννης ευχαρίστησε εκ μέρους της Κυβέρνησης τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη Γραμματεία του ΟΗΕ και το προσωπικό της UNFICYP για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διασφάλιση της σταθερότητας στην Κύπρο, ενόσω ακόμη δεν επιτυγχάνεται η ειρήνη.

«Ελπίζουμε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν σύντομα την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας», κατέληξε.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι πιθανές ημερομηνίες για νέα συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι πιθανές ημερομηνίες για νέα συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συζητηθούν ημερομηνίες για να καθοριστεί το πότε θα γίνει η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδιες πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE