Τούρκος ΥΠΑΜ: ΄΄Δεν έχει νομική ισχύ η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου΄΄

Τούρκος ΥΠΑΜ: ΄΄Δεν έχει νομική ισχύ η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου΄΄

Δεν έχει νομική ισχύ η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, ανάφερε από την Λιβύη ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος πραγματοποίησε με τον αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων επίσκεψη στην Τρίπολη την Δευτέρα 17/08. 

Είπε επίσης ότι η Τουρκία προστατεύει στην ανατολική Μεσόγειο και τα δικά της δικαιώματα και των «Κυπρίων αδερφών μας».

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Ακάρ είπε ότι μετέβησαν στην Τρίπολη με πρόσκληση της επίσημα από τον ΟΗΕ αναγνωρισμένης κυβέρνησης, «είμαστε μαζί τους, αυτούς στηρίζουμε»
 
Στην ανατολική Μεσόγειο, είπε, «συνεχίζουμε τις εργασίες μας επαγρυπνώντας για τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα και τα δικά μας και των Κυπρίων αδερφών μας. Οι εργασίες που κάνουμε εκεί είναι ξεκάθαρες και διαυγείς. Εμείς δείχνουμε σεβασμό στα δίκαια δικαιώματα των γειτόνων μας. Σε κάθε περίπτωση λέμε ότι είμαστε υπέρ των καλών σχέσεων γειτονίας. Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα».
 
Ο Τούρκος ΥΠΑΜ ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου δεν έχει καμία νομική ισχύ. «Αλλά δεν είναι μόνο χωρίς ισχύ. Ταυτόχρονα είναι κάτι εναντίον του αιγυπτιακού λαού, αλλά και του ελληνικού λαού, όπως κάποιοι Έλληνες πολιτικοί έχουν καταλάβει. Εμείς καλούμε όλους να σκεφτούν λογικά και περιμένουμε όλοι να δουν ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά παραποιώντας κάποια γεγονότα ή με τετελεσμένα».
 
Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις ενέργειές μας στην ανατολική Μεσόγειο, κατέληξε ο κ. Ακάρ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE