Στο 0,4% o πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, στο -2,0% στην Κύπρο

Στο 0,4% o πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, στο -2,0% στην Κύπρο

Τον Ιούλιο του 2020, έναν μήνα κατά τον οποίο τα μέτρα περιορισμού του COVID-19 εξακολούθησαν να αίρονται, το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ ήταν 0,4% τον Ιούλιο του 2020, αυξημένο από 0,3% τον Ιούνιο, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το ποσοστό ήταν 1,0%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 0,9% τον Ιούλιο του 2020, από 0,8% τον Ιούνιο και ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 1,4%.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (-2,1%), στην Κύπρο (-2,0%) και στην Εσθονία (-1,3%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (3,9%), στην Πολωνία (3,7%) και στην Τσεχία (3,6%). Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δέκα κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε δεκατέσσερα.

Τον Ιούλιο, η υψηλότερη συνεισφορά στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ προήλθε από μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά και υπηρεσίες (από +0,42 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενα από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,38) και την ενέργεια (-0,83).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE