ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για τη διαχρονική στήριξή της στο Κυπριακό, εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής

Την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για τη διαχρονική στήριξή της στο Κυπριακό, εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής

Επιστολές, με την ευκαιρία της εξηκοστής επετείου από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, στις 18 Αυγούστου 1960, αντήλλαξε με την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Valentina Matvienko, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης. 

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφερόμενος στους ιστορικά παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν τον κυπριακό και το ρωσικό λαό και την προσήλωση των δύο χωρών, βάσει κοινών αρχών και αξιών, στην παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία, ο Πρόεδρος της Βουλής στην επιστολή του, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τη φίλη χώρα για τη διαχρονική στήριξή της ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) όσον αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού.
 
Ο κ. Συλλούρης υπογραμμίζει επίσης την πεποίθησή του ότι οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων θα συνεχίσουν να αναβαθμίζονται, τόσο στο διμερές όσο και στο πολυμερές επίπεδο.
 
Στην επιστολή της, η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επισημαίνει ότι οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που εγκαθιδρύθηκαν αμέσως μετά την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα.
 
Η Ρωσίδα αξιωματούχος επιβεβαιώνει επίσης τη σημασία της κοινοβουλευτικής συνεργασίας προς όφελος της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για την επίτευξη του στόχου της ειρήνης και της ευημερίας του κυπριακού λαού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top