ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών: «Όλα τα άτομα αξιολογήθηκαν με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή»

Διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών: «Όλα τα άτομα αξιολογήθηκαν με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή»

Διευκρινίζει με ανακοίνωση το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με διεθνή δημοσιεύματα που αφήνουν να εννοηθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην πολιτογράφηση προσώπων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια του Κυπριακού Επενδυτικού προγράμματος, τονίζοντας πως πως όλα τα άτομα τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμα, αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σε διεθνή μέσα που αφήνουν να εννοηθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην πολιτογράφηση προσώπων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια του Κυπριακού Επενδυτικού προγράμματος, θέλουμε να διευκρινίσουμε πως όλα τα άτομα τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμα, αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή και τα οποία πληρούσαν.

Πρόσθετα για τα συγκεκριμένα άτομα είχε εξασφαλιστεί η συγκατάθεση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

Είναι καλά γνωστό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε σε διαδοχικές αλλαγές βελτίωσης του ΚΕΠ με σημαντικότερη την πρόσφατη ψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων, Κανονισμών, που διασφαλίζουν την διαφάνεια, την αξιοπιστία αλλά και τον συνεχή έλεγχο τόσο πριν την υποβολή μιας αίτησης όσο και μετά την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αλλά και τις πρόσθετες δυνατότητες που οι Κανονισμοί παρέχουν, ήδη ελέγχουμε και θα ελέγξουμε όλες τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top