ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αργεντινή, αυξητικές τάσεις σε Γαλλία και Ιταλία

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αργεντινή, αυξητικές τάσεις σε Γαλλία και Ιταλία

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε στην Αργεντινή όπου το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (26/08) ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 10.550 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο υψηλότερος μέχρι αριθμός μολύνσεων μέσα σε μια μέρα.

Καταγράφηκαν επίσης ακόμη 276 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 το ίδιο διάστημα, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 7.839 ως αυτό το στάδιο. Η χώρα, σημαντική παραγωγός σιτηρών, επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τον Μάρτιο, που αρχικά συνέβαλαν να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, όμως πλέον μοιάζει να πλησιάζει ταχύτατα άλλες χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής που έχουν υποστεί πολύ βαρύτερα πλήγματα, όπως η γειτονική Χιλή
 
Στη Γαλλία, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 5.429 νέων μολύνσεων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ένα νέο υψηλό μετά την άρση του lockdown, και μάλιστα ένα επίπεδο ημερήσιων κρουσμάτων τόσο υψηλό που καταγράφεται για πρώτη φορά μετά τους αριθμούς ρεκόρ κρουσμάτων της επιδημίας στις αρχές Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό στη Γαλλία ανέρχεται πλέον σε 253.587.
 
Εξάλλου, μεγάλη αύξηση παρουσίασε στην Ιταλία ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως και ο αριθμός των νεκρών. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαγνώσθηκαν 1.367 νέα περιστατικά και 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες, τα κρούσματα ήταν 878, με 4 νεκρούς. Στο μεταξύ, οι ιταλικές περιφέρειες, σε συνάντησή τους με την Κυβέρνηση της Ρώμης, δεν υπέγραψαν νέο πρωτόκολλο για την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την Κυβέρνηση Κόντε, θεωρεί ότι πρέπει να τηρείται τουλάχιστο ένα μέτρο απόσταση ανάμεσα στους επιβάτες. Οι περιφερειάρχες, όμως, απαντούν ότι με τον τρόπο αυτό, οι μισοί μαθητές δεν θα μπορούν να μπουν στο λεωφορείο ή στο μετρό, για να πάνε στο σχολείο.

Στο γειτονικό Ισραήλ, το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 16 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 1.943 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Συνολικά, η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 875 ανθρώπους από τους 108.403 που έχουν μολυνθεί ως αυτό το στάδιο στη χώρα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε σε 404 από 427. Στα νοσοκομεία παραμένουν 825 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 21.062. Οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει έφθασαν τους 86.466, καθώς 2.644 κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top