ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνονται τα στελέχη της γερμανικής Κυβέρνησης και πολιτικοί που ζητούν κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Ναβάλνι

Αυξάνονται τα στελέχη της γερμανικής Κυβέρνησης και πολιτικοί που ζητούν κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Ναβάλνι

Μιλώντας για την υπόθεση δηλητηρίασης του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι, η ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κράμπ-Κάρενμπάουερ επέκρινε σφοδρά το Κρεμλίνο και περιέγραψε το "σύστημα Πούτιν" ως "επιθετικό καθεστώς", τονίζοντας πως αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μια σαφή κοινή στάση, ώστε η Μόσχα "να διερευνήσει πλήρως το έγκλημα και να λογοδοτήσουν οι δράστες", είπε η χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στην Rheinische Post.

 
Παράλληλα ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) Αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε στην Neue Osnabruecker Zeitung ότι "η Μόσχα πρέπει να διερευνήσει το έγκλημα πλήρως και με διαφάνεια".
 
Ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και ο επικεφαλής του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ προέτρεψαν επίσης να υπάρξει "μια κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση".
 
Αντιδράσεις προκάλεσε η άποψη του χριστιανοδημοκράτη (CDU) προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, να παγώσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, την οποία εξέφρασε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.
 
Ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Κλάους Έρνστ, χαρακτήρισε την άποψη του Ρέτγκεν ως "απολύτως αντιπαραγωγική. Εάν σταματήσει το Nord Stream 2, τότε το λογαριασμό θα πληρώσει ο Γερμανός καταναλωτής", είπε στην εφημερίδα "Die Welt".
 
Ο αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ τάχθηκε, επίσης στην "Welt", υπέρ ενός μορατόριουμ για την κατασκευή του αγωγού, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.
 
Και η αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ υποστήριξε την πρόταση αυτή ζήτησε δε μετά από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της στο Βερολίνο να απαγορευτούν οι αγοραπωλησίες ακινήτων στη Γερμανία από Ρώσους ολιγάρχες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top