ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ: Αναπομπές και νόμοι που 'καίνε' για το μεταναστευτικό - Επιστεύδουν τις διαδικασίες εάν ψηφιστούν

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ: Αναπομπές και νόμοι που 'καίνε' για το μεταναστευτικό - Επιστεύδουν τις διαδικασίες εάν ψηφιστούν

Συνέρχεται στις 11.00 η Ολομέλεια της Βουλής στην 1η συνεδρία της 5ης και τελευταίας Συνόδου της παρούσας βουλευτικής θητείας έχοντας στην ημερήσια διάταξη τις αναπομπές δύο νόμων, την 28η τροποποίηση του Συντάγματος και τρία νομοσχέδια που αφορούν τη μεταναστευτική πολιτική.

Νωρίτερα, στις 9.30 θα συνέλθει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για να εξετάσει τις αναπομπές των δύο νόμων, οι οποίοι ψηφίστηκαν μετά από προτάσεις νόμου που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού και οι οποίοι προνοούν παράταση ισχύος των πολεοδομικών αδειών και αδειών οικοδομής που λήγουν στο τέλος του 2020 χωρίς να απαιτείται νέα υποβολή αίτησης στην αρμόδια αρχή. Εκτιμάται ότι οι αναπομπές θα γίνουν αποδεκτές από την Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος.

Η τροποποίηση του Συντάγματος στοχεύει ώστε να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα να ορίζεται δια νόμου η προθεσμία άσκησης προσφυγής ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας.

Επίσης το ένα νομοσχέδιο τροποποιεί τον περί Προσφύγων νόμο ώστε να παρασχεθεί εξουσία στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ασύλου, ταυτόχρονα με την έκδοση απορριπτικής απόφασης επί του αιτήματος ασύλου, να εκδίδει απόφαση επιστροφής ή απομάκρυνσης ή διάταγμα απέλασης σε μια ενιαία διοικητική πράξη, καθώς και να ρυθμιστεί το θέμα της κοινοποίησης της εν λόγω απόφασης.

Το δεύτερο νομοσχέδιο τροποποιεί τον βασικό νόμο, ώστε να καθοριστεί ότι προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας κατά απόφασης του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Ασύλου ή της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων, ασκείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από την ημερομηνία γνωστοποίησης της εν λόγω απόφασης, καθώς και να συντμηθεί η προθεσμία άσκησης έφεσης.

Το 3ο νομοσχέδιο τροποποιεί τον βασικό νόμο περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως ώστε απόφαση επιστροφής ή/και απομάκρυνσης αιτητή ασύλου να εκδίδεται ταυτόχρονα με την απορριπτική απόφαση επί αίτησης παραχώρησης διεθνούς προστασίας σε μία ενιαία διοικητική πράξη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top