Τσελίκ: Η Τουρκία βλέπει θετικά διαμεσολάβηση για αποκλιμάκωση της έντασης στην αν. Μεσόγειο

Τσελίκ: Η Τουρκία βλέπει θετικά διαμεσολάβηση για αποκλιμάκωση της έντασης στην αν. Μεσόγειο

Η Τουρκία βλέπει θετικά κάθε είδους προσπάθειες διαμεσολάβησης για αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ.  

«Φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά έκανε μια δήλωση που απορρίπτει (την πρωτοβουλία ΝΑΤΟ). Εάν το αρνούνται, η στάση τους δεν είναι λογική. Γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί υφαλοκρηπίδα μέσω Καστελορίζου. Το Καστελόριζο είναι 2 χλμ από εμάς. Δεν είναι ηπειρωτική χώρα. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε νησιωτικό κράτος. Εάν λειτουργήσει ένας μηχανισμός και τεθούν κανόνες θα είναι καλό για όλους. Η Ελλάδα δεν συμφωνεί με αυτό. Η Τουρκία χαιρετίζει κάθε είδους προσπάθειες διαμεσολάβησης».

Για την άρση του εμπάργκο από τις ΗΠΑ στην Κύπρο, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε πως με αυτή την απόφαση φαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αντιληφθεί τις πραγματικότητες στο νησι.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ για το Κυπριακό - «Δεν παγώνει η προσπάθεια... υπάρχει εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση»

Μήνυμα ΠτΔ για το Κυπριακό - «Δεν παγώνει η προσπάθεια... υπάρχει εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση»

Υπάρχει εξέλιξη και ευελπιστούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε που δεν είναι άλλο από την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE