Στην Κύπρο ο Ρώσος ΥΠΕΞ: Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και αποκοπές δρόμων από την Αστυνομία

Στην Κύπρο ο Ρώσος ΥΠΕΞ: Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και αποκοπές δρόμων από την Αστυνομία

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα (07/09) ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με αφορμή τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσίας.

Ο κ. Λαβρόφ αναμένεται να φτάσει απόψε στην Κύπρο ενώ την Τρίτη (08/09) θα έχει σειρά επαφών, αφού αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, αλλά και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Στο επίκεντρο θα είναι όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Κυπριακή Δημοκρατία και τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ αναμένεται να συζητηθεί το Κυπριακό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον 'Φιλελεύθερο', ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για να βοηθήσει στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας, ενώ τόνισε την προθυμία της Ρωσίας να συμβάλει στην εκτόνωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, εάν το ζητήσουν και οι δύο πλευρές.

Πέραν τούτου, στην ατζέντα αναμένεται να τεθεί η συμφωνία Κύπρου - Ρωσίας για αποφυγή διπλής φορολογίας αλλά και οι πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών γενικότερα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία την Κυριακή (06/09), ενημέρωσε για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν, αφού θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων τόσο στην επαρχία Λάρνακας όσο και στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE