Τοποθέτηση Κούμα περί καταγγελίας για γιατρό που ενώ ήταν 'on call' ζήτησε να μην τον ενοχλούν - 'Να μην αμαυρωθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια'

Τοποθέτηση Κούμα περί καταγγελίας για γιατρό που ενώ ήταν 'on call' ζήτησε να μην τον ενοχλούν - 'Να μην αμαυρωθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια'

Την ανάγκη δημιουργίας ενός συγκεκριμένου μηχανισμού καταγγελιών για τα προβλήματα που συναντούν οι ασθενείς στα δημόσια νοσηλευτήρια, εξέφρασε στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Δρ. Σωτήρης Κούμας.

Αυτό ειπώθηκε μετά και τις καταγγελίες που έφερε στην δημοσιεύματα ο "Φιλελεύθερος", οι οποίες αφορούν γιατρό ο οποίος ενώ ήταν «on call», δεν μετέβη στο νοσοκομείο όταν του ζητήθηκε. Μάλιστα, ο εν λόγω γιατρός φέρεται να ζήτησε από τους γιατρούς στο ΤΑΕΠ που τον είχαν καλέσει, να μην τον ενοχλήσουν ξανά.

Ο Δρ. Κούμας, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για την ουσία της καταγγελίας, είπε ότι ο μηχανισμός καταγγελιών θα διασφαλίζει ότι πρώτα διερευνάται ένα περιστατικό και μετά θα υπάρχουν οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα. Επισήμανε παράλληλα πώς δεν αρνείται τις όποιες καταγγελίες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «να καταδικάζουμε χωρίς να έχουμε συμπεράσματα δεν είναι το καλύτερο».
Όπως εξήγησε, αυτός ο μηχανισμός να γίνει είτε ως ομοσπονδία ασθενών, είτε ατομικά, σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ, τον ΟΑΥ ή και το Υπουργείο Υγείας.

Ερωτηθείς για το περιστατικό, αλλά και για το ότι η Ομοσπονδία Ασθενών στηλιτεύει διαχρονικές «νοοτροπίες» που πρέπει να καταπολεμηθούν, ο κ. Κούμας είπε πως «εάν έγινε το συμβάν, να αποδοθούν ευθύνες».

Δεν έμεινε όμως σε αυτό, αλλά διευκρίνισε ότι σε άλλες χώρες, τέτοια περιστατικά με πολυτραυματίες οδηγούνται κατευθείαν σε «Κέντρα Τραύματος», διερωτώμενος γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο στην Κύπρο.

«Εάν ο σκοπός είναι να αμαυρωθούν πλήρως τα δημόσια νοσηλευτήρια για ένα περιστατικό που δεν γνωρίζουμε ότι έγινε, είναι λάθος», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.