ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από μια κλωστή η ασφάλεια, με τον υπουργό όμως να λέει ότι πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που ζούμε στην Κύπρο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

Από μια κλωστή η ασφάλεια, με τον υπουργό όμως να λέει ότι πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που ζούμε στην Κύπρο  - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν τα σχολεία και το διδακτικό προσωπικό να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, κάτι το οποίο εκ των πραγμάτων δεν είναι πάντοτε εφικτό.

Φωτογραφίες/Ρεπορτάζ: Γιώργος Τάττης

Την ίδια στιγμή, ο υπ. Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, επεσήμανε στα παιδιά πως πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που μένουμε στην Κύπρο με τόσο καλή επιδημιολογική εικόνα, λόγω ακριβώς της τήρησης των μέτρων από όλους.

Αυτή ήταν και η παραίνεση του υπουργού Παιδείας, θέλοντας να δείξει στα παιδιά της δημοτικής εκπαίδευσης την αναγκαιότητα των μέτρων υγιεινής, όταν και επισκέφθηκε το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, παρουσία δημοσιογράφων, διδακτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Δεν έλειψαν τα μικροπροβλήματα του ξεκινήματος

Ομολογουμένως, η πρώτη ημέρα βρήκε γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους στην άκρη του προαυλίου, προσπαθώντας να διαχειριστούν τόσο τα αρχικά κλάματα, όσο και τα πρωτόκολλα που επιβάλλουν την μη είσοδό τους στα σχολεία.

Οι τάξεις, μικρές και μεγάλες, πάσχιζαν να χωρέσουν την απόσταση του ενός μέτρου, ενώ η δυσκολία στην είσοδο και έξοδο των μαθητών πριν και μετά το κουδούνι ήταν έκδηλη.

Δεν έλειψαν φυσικά και οι καταγγελίες από γονείς, για ελλιπή τήρηση των μέτρων ασφαλείας, καθώς και τα παράπονα για την «αποφυγή» συγκεκριμένων μαθημάτων με πρόφαση τα μέτρα ασφαλείας, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορούν να αποτραπούν οι συνωστισμοί έξω από τις σχολικές αίθουσες. Θέμα επίσης υπάρχει και με την έλλειψη μονοθέσεων θρανίων, με τον υπουργό να δηλώνει πώς θα αντικατασταθούν σταδιακά οι πρόχειρες κατασκευές.

Όπως φάνηκε, υπάρχει και ζήτημα με την ενημέρωση των γονέων, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν επακριβώς τους κανόνες όταν μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία σε συγκεκριμένες ώρες και όχι νωρίτερα. Ερωτηθείς για το θέμα, ο υπ. Παιδείας τόνισε πως «Από τον Μάιο διευκρινίστηκε ότι πρέπει να έρχονται την ώρα που αρχίζει το σχολείο. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δούμε με τους συμβούλους της Κυβέρνησης. Αναμένουμε συνεργασία με τους γονείς».

Παραμένουν τα προβλήματα για τα παιδιά της Δημοτικής με ακουστικά προβλήματα

Σημειώνουμε εδώ τις καταγγελίες που έγιναν στο ThemaOnline, εκ μέρους γονέων παιδιών με ακουστικά προβλήματα, οι οποίοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς «δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες, ούτε και παραχωρήθηκαν συγκεκριμένες μάσκες που ευνοούν την χειλανάγνωση, πέρα από τις ασπίδες οι οποίες τίθενται στην διακριτική διάθεση του κάθε δασκάλου».

Μάλιστα, οι ίδιοι γονείς κάνουν λόγο για περιστατικό στο οποίο δάσκαλοι αρνούνταν να αναλάβουν συγκεκριμένη τάξη, λόγω του ότι υπήρχε παιδί με ακουστικό πρόβλημα.

"Θα τα καταφέρουμε"

Πάντως, ο υπ. Παιδείας φάνηεκ αισιόδοξος, δηλώνοντας πώς «είναι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε». «Το κουδούνι χτύπησε κανονικά σε όλα τα σχολεία, πάντα προσπαθούμε για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Πλεόν είμαστε επιφορτισμένοι και με το έργο της υγειονομικής ασφάλειας», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top