Εκκληση ΓΓ ΟΗΕ για τερματισμό συγκρούσεων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ και έναρξη διαλόγου

Εκκληση ΓΓ ΟΗΕ για τερματισμό συγκρούσεων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ και έναρξη διαλόγου

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση απόψε στο Αζερμπαϊτζάν και στους αυτονομιστές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που στηρίζονται από την Αρμενία, "να σταματήσουν αμέσως τις μάχες" στη διαφιλονικούμενη περιοχή. Ο Γκουτέρες ζήτησε από όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν την ένταση και να επιστρέψουν, χωρίς καθυστέρηση, στο τραπέζι ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίτς. 

Σύμφωνα με τον Ντουζαρίτς, ο Γκουτέρες σκοπεύει να μιλήσει τόσο με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ όσο και με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.
 
"Ο γενικός γραμματέας είναι πολύ ανήσυχος για την πρόσφατη επανάληψη των εχθροπραξιών" και "καταδικάζει την προσφυγή στη βία", πρόσθεσε.
 
Ο Γκουτέρες στηρίζει την Ομάδα του Μινσκ, δηλαδή τη μεσολαβητική προσπάθεια της Γαλλίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ και προέτρεψε τις αντίπαλες πλευρές "να συνεργαστούν στενά" με αυτές τις χώρες για να ξαναρχίσει ο διάλογος χωρίς προϋποθέσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE