ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κακόβουλα τέθηκε η πυρκαγιά σε δημοτικό της Λακατάμιας

Κακόβουλα τέθηκε η πυρκαγιά σε δημοτικό της Λακατάμιας

Πυρκαγιά σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νεοφύτου, στη Λακατάμια, ξέσπασε χθες γύρω στις 22:00, η οποία όπως προκύπτει από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι τέθηκε κακόβουλα. 

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει στις 21:30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σωρό από ελαστικά και ξύλινα παγκάκια σε κοινόχρηστο χώρο του συγκεκριμένου σχολείου, για την οποία ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με 2 πυροσβεστικά οχήματα.

Όπως αναφέρεται η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 22:04, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι του Δημοτικού έπαθαν ζημιές από τον καπνό.

Επίσης, εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν η αίθουσα και ο εξοπλισμός της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά οφείλεται σε κακόβουλη πράξη, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τέθηκε η πυρκαγιά διερευνώνται από την Αστυνομία.

Εξάλλου, στις 15:28 τη Δευτέρα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά, η οποία έκαψε έκταση τριών εκταρίων από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, ακακίες και καλαμιώνα στην κοίτη του ποταμού Μέρικα, μεταξύ των χωριών Κοκκινοτριμιθιά και Ακάκι.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με 5 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:05.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, ένα του Ταμείου Θήρας και ένας γεωργικός ελκυστήρας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο σε 36 κλήσεις για βοήθεια, 23 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top