Στα 3800 ευρώ ο κατώτερος μισθός στη Γενεύη με δημοψήφισμα – «Δεν φτάνει για αξιοπρεπή ζωή» λένε τα συνδικάτα

Στα 3800 ευρώ ο κατώτερος μισθός στη Γενεύη με δημοψήφισμα – «Δεν φτάνει για αξιοπρεπή ζωή» λένε τα συνδικάτα

Στα 21 ευρώ καθορίστηκε ο ελάχιστος ωριαίος μισθός στην Ελβετία, έπειτα από σχετικό δημοψήφισμα.

Ο νέος ελάχιστος ωριαίος μισθός στη Γενεύη της Ελβετίας είναι πλέον περίπου 21 ευρώ. Εν τούτοις τα συνδικάτα είναι πεπεισμένα ότι δεν είναι δυνατή μια ζωή με αξιοπρέπεια στην πόλη επί της ομώνυμης της λίμνης με αυτά τα χρήματα. Στη Γερμανία ο ελάχιστος μισθός ανά ώρα είναι 9,35 ευρώ.

Οι Ελβετοί ενέκριναν κατά το δημοψήφισμα της Κυριακής τους νέους ωριαίους μισθούς. Έτσι, για εργασία πλήρους απασχόλησης με τις συνήθεις στην Γενεύη 42 ώρες εργασίας, ο μηνιαίος ακαθάριστος μισθός ανέρχεται πλέον σε κατ΄ελάχιστον στα 3800 ευρώ.

Ωστόσο, το κόστος ζωής στην Ελβετία είναι επίσης πολύ υψηλότερο από ό,τι στην Γερμανία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Γενεύη, την ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τους χιλιάδες καλά αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους. Το γάλα, το ψωμί, τα αυγά, το τυρί, η σαλάτα και η μπύρα είναι προϊόντα των οποίων οι τιμές είναι υπερδιπλάσιες από τη Γερμανία.  Εκτός αυτού, υπάρχει μεγάλη προσωπική συμμετοχή των ασφαλισμένων για τις επισκέψεις στους γιατρούς και για τα φάρμακα.

Το μέσο μηνιαίο εισόδημα στην Ελβετία είναι ίσο περίπου με 6.000 ευρώ.  Οι μισοί μισθοί στην Ελβετία είναι πάνω και οι άλλοι μισοί κάτω από το ποσόν αυτό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Κυπριακό – Τι είπαν Χριστοδουλίδης και Κακλαμάνης στη Λευκωσία

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Κυπριακό – Τι είπαν Χριστοδουλίδης και Κακλαμάνης στη Λευκωσία

Είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό από την πλευρά μας για να ευοδωθούν οι προσπάθειες για το Κυπριακό και είναι σημαντικό ότι υπάρχει μια κινητικότητα μετά από αρκετά χρόνια, όπως ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δημόσια είχε αναφέρει στη Γενεύη, στην προηγούμενη πολυμερή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδεχόμενος την Τρίτη τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτα Κακλαμάνη, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα από τα ελάχιστα θέματα στα οποία υπάρχει πλήρης ομοφωνία στη Βουλή των Ελλήνων, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE