ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους απαιτούν οι συνταξιούχοι της Πάφου

Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους απαιτούν οι συνταξιούχοι της Πάφου

πόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου με τα αιτήματά των συνταξιούχων Πάφου ενέκρινε το Επαρχιακό Συνεδρίο της ΕΚΥΣΥ, χθες, ενώ ακολούθως οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.

Όπως αναφέρεται, ύστερα από ομιλία που έγινε από το Γ. Γραμματέα της ΕΚΥΣΥ, Κώστα Σκαρπάρη, οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Πάφου απαίτησαν επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και επηρεάζουν το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής τους

Συγκεκριμένα ζητούν αύξηση των χαμηλών συντάξεων, κατάργηση του πέναλτι 12% που επιβάλλεται στις συντάξεις των συνταξιούχων των 63 χρονών, βελτίωση της νομοθεσίας για να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι άντρες χήροι, να σταματήσουν οι απαράδεκτες υπερχρεώσεις που επιβάλουν οι τράπεζες για υπηρεσίες που προσφέρουν στους συνταξιούχους και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται με τη λειτουργία του ΓΕΣΥ ιδιαίτερα στο τομέα των φαρμάκων κ.α

Επιπρόσθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση, το συνέδριο ενέκρινε υπόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας ενώ μετά τη λήξη του οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν έξω από το οίκημα της ΠΕΟ Πάφου συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας στέλνοντας το μήνυμα προς τη κυβέρνηση να αντικρίσει τα προβλήματα των ηλικιωμένων με κοινωνική ευαισθησία. 

Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουν τον αγώνα με όλα τα νόμιμα αλλά και δυναμικά μέτρα που έχουν στη διάθεση τους .

Του συνεδρίου προέδρευσε ο Α. Χριστοδούλου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Νεόφυτος Άσσος . Παρευρέθηκε και το μέλος της Κ. Γραμματείας Π. Παντελίδης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top