ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: 'Έρχεται αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες' - 'Πολλοί έχουν μυστικές επαφές ή δε θέλουν να συνεργαστούν'

ΚΥΠΡΟΣ: 'Έρχεται αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες' - 'Πολλοί έχουν μυστικές επαφές ή δε θέλουν να συνεργαστούν'

Έντονο προβληματισμό έδειξαν και σήμερα Τετάρτη (30/09) οι δηλώσεις μελών της της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, με τον κ. Βαλεντίνο Σιλβέστρο να επισημαίνει πως αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Επικεφαλής της Ομάδας Ιχνηλάτησης κ. Σιλβέστρος εξήγησε πως αναμενόταν η αύξηση των κρουσμάτων, με τους ειδικούς να περιμένουν πολύ περισσότερα την επόμενη εβδομάδα, «καθώς υπάρχουν ενεργές αλυσίδες μετάδοσης». Ως εκ τούτου, ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό να δηλώνονται όλες οι επαφές για να περιορίζονται και να σπάνε οι αλυσίδες.

Όπως είπε, ο κορωνοϊός έχει κτυπήσει όλη την γκάμα της κυπριακής κοινωνίας, ενώ δήλωσε πως κάποιες φορές είναι και θέμα αντίληψης, απαντώντας στο γιατί πολλοί συμπολίτες μας δεν δηλώνουν σωστά τις επαφές τους.

Είπε επίσης πως πολλοί άνθρωποι έχουν μυστικά ή δεν θέλουν να συνεργαστούν ή λόγω του σοκ που παθαίνουν δεν θυμούνται όλες τις επαφές. Έτσι, χάνεται πολύτιμος χρόνος με την διαδικασία της ιχνηλάτησης να έχει νόημα όταν γίνεται εγκαίρως.

Στηλίτευσε δε και πολλούς νοσούντες, οι οποίοι πάνε πολλές φορές για επανάληψη της εξέτασης χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα και να ενημερώνουν τα εργαστήρια, αφού πολλές φορές δεν πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα ήταν έγκυρο.

Επίσης, μίλησε και για επαφές γνωστών κρουσμάτων οι οποίοι εξακολουθούν να μεταβαίνουν μόνοι τους σε ανοιχτούς χώρους δειγματοληψίας, με κίνδυνο να έρθουν σε επαφή με άλλο κόσμο λόγω του πιθανού συγχρωτισμού.

Είπε, τέλος, πως η ομάδα που αναλαμβάνει την ιχνηλάτηση είναι 13 άτομα και εργάζεται πυρετωδώς για να ενημερώνει εγκαίρως όλες τις επαφές κρουσμάτων. "Μας στέλνουν στοιχεία επικοινωνίας και παίρνουμε συνεντεύξεις. Προσπαθούμε να βρούμε την πηγή και ακολούθως προσπαθούμε να δούμε με πόσους ήρθε σε επαφή. Αυτή η διαδικασία γίνεται με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και επαφίεται στην ατομική ευθύνη του κρούσματος να μας αναφέρει τις επαφές του", εξήγησε για την διαδικασία ο κ. Σιλβέστρος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top