ΗΠΑ: Το υπ. Δικαιοσύνης προγραμματίζει την 8η εκτέλεση για φέτος - Το προφίλ του καταδικασθέντος

ΗΠΑ: Το υπ. Δικαιοσύνης προγραμματίζει την 8η εκτέλεση για φέτος - Το προφίλ του καταδικασθέντος

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προγραμματίζει να εκτελέσει τον Ορλάντο Χαλ, έναν καταδικασμένο δολοφόνο, στις 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο ομοσπονδιακού δικαστή ο οποίος επιβλέπει τις προσφυγές κατά του πρωτοκόλλου του Υπουργείου για τις εκτελέσεις με χρήση θανατηφόρας ένεσης.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη πραγματοποιήσει επτά εκτελέσεις μέσα στο 2020, μετά την επιστροφή στην εφαρμογή της θανατικής ποινής, το καλοκαίρι και αφού προηγήθηκε μία παύση 17 ετών.

Ο Χαλ ήταν λαθρέμπορος μαριχουάνας στο Πάιν Μπλαφ του Αρκάνσας, ο οποίος το 1994, μαζί με συνεργούς, απήγαγε, βίασε και δολοφόνησε τη 16χρονη αδερφή ενός εμπόρου ναρκωτικών από το Τέξας, για τον οποίο υποπτεύονταν ότι του είχε κλέψει χρήματα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE