ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλο το προγραμμα της παρέλασης - Ετοιμάζονται τα στρατιωτικά οχήματα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όλο το προγραμμα της παρέλασης - Ετοιμάζονται τα στρατιωτικά οχήματα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 60η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, η φετινή στρατιωτική παρέλαση, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία μόνο των επίσημων προσκεκλημένων και θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη.

Το χαιρετισμό της παρέλασης, που αρχίζει στις 11.00, στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στο Στρόβολο, θα δεχθεί ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παραστεί στην έκτακτη Σύνοδο των αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ.



Η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Εκ μέρους της Ιταλίας θα παρευρεθεί ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Enzo Vecciarelli και εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Διοικητής των Γαλλικών Δυνάμεων στη Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα Αντιναύαρχος Laurent Isnard.

Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.

Με την ευκαιρία της επετείου κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις διατρανώνοντας την δέσμευσή τους να αγωνιστούν για επανένωση της Κύπρου και επίτευξη λειτουργικής λύσης.

Από ΚΥΠΕ / Φωτογραφίες: ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top