Αναμενόμενη είναι η κατάσταση με τις τοπικές εξάρσεις κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Δρ. Γιώργο Νικολόπουλο, μέλος της Επιδημιολογικής ομάδας, ενώ εξηγεί και τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου που διαφοροποιούν την διαχείριση της πανδημίας.
Ο Δρ. Νικολόπουλος, μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν με τις τοπικές εξάρσεις είναι αναμενόμενα σε μια πανδημική κατάσταση, εκφράζοντας και την ελπίδα να μην ξεφύγει περισσότερο η έξαρση. «Ενδεχομένως τα πράγματα στην περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου να μας δώσουνε κάποια περιστατικά αλλά όχι με αυξητικό ρυθμό. Λίγο ανησυχεί περισσότερο η συρροή που παρουσιάστηκε στη Λεμεσό (σ.σ. εννοώντας τα περιστατικά σε σχολεία)», είπε.
Για τον δείκτη μεταδοτικότητας ‘R’, πρόσθεσε ότι θα επαναϋπολογιστεί αυτή την εβδομάδα, διευκρινίζοντας ότι πριν 2 εβδομάδες ήταν πάνω από το 1, δείχνοντας αυξητικές τάσεις. «Ίσως κινείται σε αυτά τα επίπεδα», συμπλήρωσε.
Διαφορές Ελλάδας - Κύπρου
Σε σχέση με τις διαφορές Κύπρου και Ελλάδας στην διαχείριση της πανδημίας, ο Δρ. Νικολόπουλος είπε ότι η Ελλάδα δεν πάει τόσο άσχημα (αύξησε μάλιστα τον αριθμό τεστ), όσο π.χ η Ισπανία, αλλά υπάρχει κάποια πίεση στο σύστημα υγείας με τους διασωληνωμένους, ενώ διπλασιάστηκαν και οι θάνατοι.
Εξηγώντας, είπε ότι στην Κύπρο κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ, ενώ ιχνηλατούντα όλα τα περιστατικά, με εργαστηριακούς ελέγχους να γίνονται ακόμη και σε επαφές υψηλού κινδύνου.
Μίλησε ωστόσο και για τα δεδομένα που δυσχεραίνουν την διαχείριση στην Ελλάδα, όπως οι πυκνοκατοικημένες περιοχές, η συχνή χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς από τους πολίτες, αλλά και οι πολλαπλές πύλες εισόδου (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροδρόμια κοκ).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων
• Τα ζώδια σήμερα: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον - Ένα Σάββατο - Θεία Δίκη ξεδιπλώνεται
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις