Εκπρόσωπος του Γ.Γ του ΟΗΕ: Απάντησε σε ερωτήσεις για το άνοιγμα των Βαρωσίων

Εκπρόσωπος του Γ.Γ του ΟΗΕ: Απάντησε σε ερωτήσεις για το άνοιγμα των Βαρωσίων

Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ απάντησε σε ερωτήσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera σχετικά με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου.

Κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζίκής ενημέρωσης του ΟΗΕ που έγινε στις 8 Οκτωβρίου 2020 από τον Εκπρόσωπο του Γενικού-Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric, ο ανταποκριτής του Al Jazeera, αναφερόμενος στο άνοιγμα μέρους της παραλίας των Βαρωσίων από τις κατοχικές αρχές, και υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει το θέμα των Βαρωσίων, ρώτησε τον Εκπρόσωπο αν ο Γενικός-Γραμματέας έχει να κάνει κάποια δήλωση.

Ο κ. Dujarric επανέλαβε και πάλι ότι η θέση του Γενικού-Γραμματέα παραμένει η ίδια, η οποία καθοδηγείται από το ψήφισμα 550, που αναφέρει ότι «θεωρεί τις προσπάθειες για εγκατάσταση οποιουδήποτε τμήματος των Βαρωσίων από ανθρώπους εκτός από τους κατοίκους του απαράδεκτες».

Σε ερώτηση αν ο ΟΗΕ καταδικάζει αυτή την ενέργεια, ο Εκπρόσωπος επανέλαβε και πάλι ότι η θέση του καθοδηγείται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE